18 éves a Hoffer dobiskola

Nagykorú lett az 1994-ben alapított Hoffer dobiskola. Hoffer Péter, az iskola alapítója válogatott kottaanyag alapján, kilenc könyvet készített el, melyek az iskola tananyagának alapját képezik. A dobiskola célja a gyakorlatban alkalmazott, zeneközpontú dobolás, zenélés megismertetése a tanulókkal.

Hoffer Péter 1994-ben GENERAL diplomával végzett a Bécsben (Ausztria) működő AMERICAN INSTITUTE OF MUSIC-ban, ahol olyan zenészek tanították, mint Les Wise (G.I.T.), Jeff Boudreaux (Liza Minnelli), Mike Stern, Steve Smith (Journey), Angus Bangus (Miles Davis), Dom Famularo, Bruce Becker.

 

Az iskolában az intenzív doboktatás mellett zeneelméletet, zenetörténetet és zenei management-et is tanítottak. Az A.I.M.-ben szerzett ismeret és az intenzív, átfogó, nem kizárólag csak az adott hangszerre, legfőképp a ZENÉRE koncentrált tanítási módszer megismerésének hatására, 1994 októberében létrehozta Sopronban a Dobiskolát. A Bécsben kapott válogatott kottaanyag alapján, kilenc könyvet készített el, melyek az iskola tananyagának alapját képezik. Az iskola célja a gyakorlatban alkalmazott, zeneközpontú dobolás, zenélés megismertetése a tanulókkal. A tanítás rendjét, az egyénre szabott privát órák szabják meg.

 

Az órákat a jelenleg is aktív zenészek Hoffer Péter (Moby Dick, Rúzsa Magdi, NoTV, Hungarica, stúdió, színház stb.) Szolcsányi Szabolcs( Wall Of Sleep, Blues Floor), tartják, kezdőknek és haladóknak. Az órák témája ritmusgyakorlat (nemcsak dobosoknak), kottaolvasás, stílusgyakorlat (rock, jazz, funk, fusion, latin) és a kőkemény alap technikák.

 

Az órák mellett nagy gondot fordítanak arra, hogy a zenélés és dobolás összetett, változatos világából minél többet mutassanak meg tanulóiknak. A 2008 novemberében Sopron belvárosában (Ógabona tér 16.) megnyílt Roland Planet hangszerboltban, pedig gondosan összeválogatott hangszerekből válogathatnak az érdeklődők.

 

Riportfilm a 18 éve Hoffer Péter által indított dobiskoláról, az alapító karriertörténetéről és egyéb kulisszatitkokról. A riportokat készítette Rozsonits Tamás.

 

 

Információ: Hoffer Dobiskola

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak