Chris Dave and the Drumhedz

Chris Dave tízes évei végén járt először Magyarországon, akkor Kenny Garrett együttesében zenélt a Pecsában. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk a koncertjén, akkor is, ha nagyon mai és intenzív zenei élményre vágyunk.

“Chris Dave valószínűleg a legveszélyesebb dobos a földön. Teljesen újraértelmezi azt, amit a dobbal megtehetsz.” – Questlove (the Roots)

Chris Dave a fiatal zenész generáció egyik legkeresettebb dobosa, ami leginkább annak köszönhető, hogy játéka utánozhatatlan és gyakorlatilag bármilyen zenei szituációba tökéletesen tud illeszkedni. Mindezt jól példázza egy nem is olyan rövid felsorolás zenészpartnereiről, akik meglehetősen különböző stílusok legnagyobbjai: Adele (a 2012-es Grammy Awardson 6 díjat kapott legújabb lemezéért), Beyonce, D’Angelo, Terrence Blanchard, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Mos Def, Erykah Badu, Talib Kweli, Jill Scott, Meshell N’Degeocello, Lalah Hathaway, Sonny Rollins. Jazz körökben néhány hónapja itthon is nagy feltűnést keltett a Robert Glasper Experiment Black Radio című lemeze, melyen szintén Chris Dave dobol.
 

Saját zenekarával regeteg stílust bejárnak; saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is játszanak (Jimi Hendrix, Fela Kuti, J Dilla, Radiohead). A legjobb ajánló azonban maga a zene, mely az alábbi linkeken elérhető.

 

 

Amikor tehetjük, egy hazai együttest is bemutatunk, akiknek zenéje, hozzáállása egyértelműen kapcsolódik az est fő fellépőjéhez. Ez az együttes mi más lehetne ezúttal, mint az Amoeba, akik nagyon friss és hiánypótló zenéjükkel gazdagítják a hazai klubéletet.
 

Ezen bővült felállásában kb 1 éve zenél együtt a 4 úriember. A kezdeti trió formáció Sabák Péter összehívására jött létre a (ma is aktív) Fixi4 nevű hiphop bandában való közös zenélések élményeiből fakadóan. Közös gyökereiket funk jazz és hiphop szituációkban érték tetten, valamint az elektronikus beatmaker hozzáállás is közös halmazt jelent az együttes kebelezési területében.

Chris Dave and the Drumheadz
Jermaine Williams – basszusgitár
Kebbi Williams – szaxofon
Isaiah Sharkey – gitár
Chris Dave – dob

 

Amoeba
Sabák Péter – basszusgitár, szintetizátor, szempler, vokál
Sági Vanis Viktor – gitár, szempler
Bognár Szabolcs – rhodes, effektek
Boros Levente – dob, szintetizátor
 

Helyszín: Trafó
Időpont: 2012. november 14. 20 óra
Jegyár: 3500 Ft, elővételben 3000 Ft
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak