Dobolás – Praktikus kézikönyv kezdőknek

Játssz velünk, és vidd haza a világszerte sikeres Tantusz könyvsorozat legújabb kötetét Dobolás címmel, mert most csupán három helyes válaszra vagy attól, hogy neked is leessen egy Tantusz…

Megjelent Jeff Strong könyve, a Dobolás címmel, a Panem Kiadó "Tantusz sorozatának" részeként. A TANTUSZ KÖNYVEK tudatosan mellőzik az elrettentő szakmai leírásokat, kifejezéseket, mégis megalapozott, hiteles tudást nyújtanak. Ez az egységes alapelv hozta meg minden országban a sorozat sikerét, millióknak esett már le a TANTUSZ e kifejezetten könnyed és humoros könyvek olvasása közben.

A Panem kiadó ajánlása:

A könyv segítségével a dobos minden olyan készséget elsajátíthat, amelyek a különféle dobolási stílusokhoz kellenek, a rocktól a latinon és a dzsesszen át az R&B-ig és funkyig. Sőt a tradicionális technikákkal is megismertet.


Az átlagos dobos könyvekkel ellentétben a Tantusz könyvek Dobolás c. kötete túlmutat a modern dobszerkós világon, és megismertet a tradicionális dobok és ütőhangszerek világával is. A hagyományok és a közös dobolás iránt rajongók ebben a könyvben részletes leírásokat találnak a tradicionális, kézzel és verővel megszólaltatott dobok, valamint a leggyakoribb ütőhangszerek játéktechnikájáról is.
A könyv egy egyszerű, csak a dobos zenék olvasására alkalmas zenelejegyzési módszert (notáció) ismertet, amely segítségével gyorsan meg lehet tanulni dobolni. A kötetben található ritmusgyakorlatok mindegyike meghallgatható a mellékelt CD-ről (MP3 formátumban is). A könyv és a CD együttes használatával tehát egyszerre látható és hallható a ritmusképlet, miáltal a tanulási folyamat lényegesen felgyorsul. Ezenkívül a könyv amolyan kézi lexikonként is használható: a világ minden tájáról bemutat dobokat és megismertet a játéktechnikájukkal is, valamint azt is részletezi, hogyan lehet ezeket a hangszereket a mai zenei életben használni. Segítséget nyújt továbbá a dobok, dobszerkók kiválasztásában, vásárlásában, hangolásában és karbantartásában, valamint a megfelelő dobos tanár megtalálásában is.

 


1. Hány oldalas a Dobolás című könyv?

2. Sorolj fel öt latin illetve karibi stílust, amely szerepel a könyvben!

3. Sorold fel, milyen hangszerekre íródott még Tantusz könyv?

 

 

A megfejtéseket a info{kukac}ritmusdepo.hu e-mail címre várjuk.
Az üzenet tárgya JÁTÉK legyen.

HATÁRIDŐ: 2012. december 5. 24 óra

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak