HUSZONHÉT – LB27 és barátai! – születésnapi koncert

Hazánk reggae mentorai, nagykövetei, hagyományőrzői és legkiválóbb mesterei a 27. születésnapjukat ünneplő estén népes rajongótáboruk és barátaik örömére jónéhány zenésztárssal kiegészülve muzsikálnak egy nagyot! A felállás: Ladánybene 27 és barátai, Sena (Irie Maffia), Busa Pista (Irie Maffia), Shaka Black (JAM, GB), Mészáros Ádám (Péterfy Bor & Love Band), Mr.Roul NO és a Judah International Sound System (Shaka Black & Selecta DreadHead). Mikor: 2012. november 24. 21 óra. Hol: A38 Hajó.

1991 óta tizenkettő albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 – Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 – JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 – Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál (Reggae Camp) megteremtése.

 

A 2012-ben megújult és fúvósokkal bővült zenekarunkkal igyekszünk méltó módon megünnepelni ezt a számunkra fontos évfordulót: a zenekar 27-ik évét a március végén megjelent angol nyelvű We Are One című EP-vel indította, mely EP címadó dalához videoklip is készült, mindemellett az idei évtől a zenekar Pásztor Ákos szaxofonossal, Görögh Dani trombitással és Hegyi Viktor harsonással, vagyis az LB27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik! A fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegeik pozitív üzenetét.

 

"Hosszú út vezetett a régi daloktól a legújabb zenékig, egészen pontosan 27 év, és most ezt a fejlődést, haladást élheti, hallgathatja végig a néző a HUSZONHÉT turné állomásain.
A tavasszal kiadott We Are One című EP után most újabb megjelenésre készülünk, hiszen a húzós nyári menet ellenére egy sor új zenét írtunk műhelyünkben. Ezek a dalok szintén megjelennek a HUSZONHÉT turné, így az A38-on megrendezésre kerülő budapesti koncert programjában, ahol az aktuális nagy slágereink mellett (Judge Day, Az élet más, We Are One, Feel Di Roots…) ezúttal helyet kapnak a korábbi évek legismertebb dalai (Van még a világon, Kell egy ház, Régi Reggae, Rajz, Ébredj…)! Műsorunk és egyben filozófiánk, hogy a jelenben éljünk és alkossunk!"

 

Tagok:
Bodnár Tibor – gitár
Bokó Zoltán – billentyű
Hertelendi Rasta István – basszusgitár
Kálmán András – billentyű
Krecsmáry Zsolt – dob
László M. Miksa – ének
Görögh Dani – trombita
Hegyi Viktor – harsona
Pásztor Ákos – szaxofon

 

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak