Mike Stern és Trilok Gurtu a Balkan Union vendégei

December 22-én rendkívüli zenészek, és különleges zenék várják a rajongókat Szegeden: a Tóth Bagi Csaba vezette Balkan Union, valamint vendégeik – Mike Stern és Trilok Gurtu!

Először lépnek együtt színpadra a világhírű művészek: Mike Stern amerikai gitáros és Trilok Gurtu indiai ütőhangszeres is muzsikál Tóth Bagi Csaba Balkán Uniójával december 22-én a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Egyedülálló koncerttel készül Tóth Bagi Csaba gitárművész és Balkán Uniója a karácsonyi ünnepek előtt. Olyan népszerű vendégeket hívnak a Tisza-parti városba, mint Mike Stern amerikai dzsesszgitáros és Trilok Gurtu indiai ütőhangszeres.

 

– Mindig nagy rajongója voltam Mike Sternnek és Trilok Gurtunak. Mike zenéje sokban ihlette az Aved Ivenda – Jön a tél című lemezemet, amely idén februárban jelent meg világszerte. Először Mexikóban, utána New Yorkban találkoztunk, és most végre együtt is színpadra állhatunk Szegeden. Trilok Gurtuval a szegedi szabadtéri színpados koncertje alkalmával találkoztunk, akkor még álmodni sem mertem volna róla, hogy egyszer együtt zenélünk majd – emlékszik vissza Tóth Bagi Csaba.

 

– Mindketten nagyon illenek abba a zenei világba és koncepcióba, amit a Balkán Unió képvisel. Igazán izgalmas, hogy három teljesen különböző kultúra találkozik majd a színházban, az amerikai dzsessz, az indiai és a magyar–balkáni népzene – mondja a Szabadkán született, a jugoszláv háború után Szegeden letelepedett muzsikus. Tóth Bagi Csaba több évig turnézott a világhírű Al Di Meolával, tavaly a szegedi teátrumban adtak teltházas koncertet.

 

– Magyar, macedón, bolgár, szerb népdalokból, saját számaimból és természetesen Mike, valamint Trilok szerzeményeiből áll össze az est programja.

 

A két világhírű dzsesszzenész e koncert alkalmával áll először egy színpadra. Saját világukat ötvözik majd a mi kultúránk zenéjével, ez szerintem nagyon nagy dolognak számít a magyar kultúra népszerűsítése szempontjából – beszél Tóth Bagi Csaba a december 22-én 19 órakor a Szegedi Nemzeti Színházba szervezett estről.

 

(forrás: Délmagyarország; www.szinhaz.szeged.hu)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak