Elixír a Wasabitól – interjú Hajdu Nelli énekesnővel

"Énekelni, gitározni, dobolni, egyszóval hangoskodni nagyon jó dolog!
Ha ez Nektek is tetszik, nem csak nekünk, az még jobb!" Talán ez a pár mondat jellemzi leginkább a Wasabi Kht. zenekart, a tagok és zenéjük szellemiségét. A zenekar második klipjét készítette el nem is olyan régen Elixír címmel, amely kapcsán Hajdu Nelli énekesnővel beszélgettünk, fénypostán.

 

Nemrég jelent meg második videoklipetek Elixír címmel.
Miért pont ezt a számot választottátok? Miről szól a klip?

Közös döntés volt, és elsősorban én szerettem volna, hogy épp ebből a dalból legyen. Én speciel ezt éreztem "legsztorisabbnak" , legképszerűbbnek. Ehhez tudtam leginkább mostanában elképzelni valami kliphez illő történetet, és a nótát is nagyon szeretem. A klip röviden arról szól, hogy bármilyen típusú nőt át lehet vágni – és át is szokás – ezt némiképp cinikusan jegyzem meg. 🙂

Elárulnál-e néhány háttér információt a klip készítésével kapcsolatban? Kik dolgoztak veletek? Milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtatok a forgatás során?

Hosszú Gábor volt az operatőr és volt még két segítőtársa. Azzal a tapasztalattal bővült az élménytáram, hogy három operatőrrel dolgozni az már olyan, hogy nem is kell rendező! Egyébként egy igazi jó hangulatú forgatás volt, az egész zenekar "élvezte a kamerát", tetszetős is lett a végeredmény a számunkra, már csak azért is, mert a zenekar basszusgitárosa, Réka volt a klip vágója!

A Wasabi Kht. rock, pop, jazz és elektronika egyvelege. – valljátok magatokról. Bemutatnád pár mondatban a zenekart?

Így van: életfelfogásban rock, személyiségben jazzy, ezen kívül némi punk attitűd is befigyel néhány tagnál. A többiek viszont tisztes polgárok. Komolyabbra fordítva, szeretjük az igényes magyar szövegeket, és az élő zenét, a stílusunk pedig folyamatosan formálódik, dalról dalra, próbáról próbára, koncertről koncertre.

Mit gondolsz, mi az, ami megkülönböztet Titeket a többi itthoni zenekartól?

Minden. Például mások zenélnek benne. 🙂 Ja és nekünk nincs önkritikánk.

Hogyan ismerkedtetek meg? A mai zenekar felállása mikor és hogyan alakult ki?

2 éve Gáborral egy próbateremben, Tamást régebbről ismerem, a Kőbányai zenesuliból, a többieket pedig kb. másfél éve. A zenekar jelenlegi felállása sem több, mint egy éves.A zenekar tagjai: Hain Réka basszusgitáros, Nagy Gábor gitáros -dalszerző, Bodzsár Tamás trombitás -billyentyűs, Kludovácz Csaba dobos és jómagam, Hajdu Nelli énekes.

Hogyan zajlanak a zenekari próbák? Alkotó folyamat, dalok írásával, vagy zeneszerzővel dolgoztok? A dalszövegeiteket Ti írjátok?

Így van, ezek az infók a honlapunkon is fenn vannak: a szövegeket nagyrészt az én drága múzsám szüli, aki minden dalírás előtt odamerészkedik a vállamra és belelihegi a fülembe a sorokat. A próbák során zenélni szoktunk és megbeszéljük, hogy melyik dalnak milyen kis fazonírozás állna jól. Néha a dalok fejét is levágjuk, de aztán visszaragasztjuk. A dalokat pedig Gáborral teremtjük elő a semmiből, közösen vagy pedig egyedül – a zenei részre gondolok.

Várható-e a közeljövőben valamilyen fontos projekt a zenekar életében? Mik a terveitek, álmaitok?

Mostanában nem szeretnék semmilyen projektbe kezdeni, a zenekarral pedig mostanság "csak" írjuk a számokat, tavasszal jön az új klip. Álmaim mindig is voltak, bár már szerényebb és realistább embernek tartom magam, mint régebben. Ez nem azt jelenti, hogy kishitű vagyok vagy csalódott, talán csak óvatosabb duhaj, és sok vágyamat, elképzelésemet kiéltem már, így jobban átlátom, mik azok a dolgok, amik számomra fontosabbak. Meghökkentő számomra, hogy manapság kb. minden harmadik ember énekes sztár szeretne lenni, viszont egyre kevesebb például az orvosnak vagy fizika tanárnak készülő fiatal, ezért nagy tervem volna átrendezni a tehetségkutatók programtervezeteit, melyeknek a következő címeket tudnám elképzelni: Gigagégész, Megaszaki, XX vs XY – férfi vagy nő az életrevalóbb? vagy a Shake Spears – Rázd fel Britney-t – mely kifejezetten a kevésbé ügyes énekeseknek teremtene új lehetőséget egy szavaló show keretében. (és még megannyi ötletem van…)

Hol, és mikor hallhatunk/láthatunk Benneteket legközelebb élőben?

December 22-én Dunaújváros a 30y-al, December 29-én Budapesten a Muzikumban a Bras és a Galileo társaságában. Jövőre pedig országszerte sok helyen, tavasszal klubbok, nyáron fesztiválok, mindenesetre érdemes ellátogatni a Wasabi Kht. koncertjeire.
 

 

Kapcsolódó weboldalak:

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak