Night of Contrast – Meditatív jazz a Hajón

Az idei év első igazán izgalmas dzsesszeseményének ígérkezik az izlandi ADHD és a német Studnitzky koncertje az A38 Hajón. A hűvös északi dzsesszben utazó zenekarok igazi télies hangulatot varázsolva, különös utazásra invitálnak minket. Az ADHD Izland vezető jazz-blues formációja, míg a Jazzanova és Mezzoforte zenészeként is ismert Sebastian Studnitzky trombitás-zongorista saját triójával érkezik Magyarországra.

 

 

2013.02.01.Péntek.19 óra
A 38 Hajó koncertterem
Jegyár: 2.500.- Ft, Elővételben: 2.000.- Ft

 

 

 

ADHD

 

A 2008-as höfni blues-fesztiválon alakult izlandi ADHD együttes nagyon különös északi ízekkel fűszerezett instrumentális dzsessz-blues zenében utazik, sajátos módon ötvözve az skandináv dzsessz letisztult hangzását a már-már rockba hajló riffekkel és ritmusokkal. A dél-izlandi vulkánikus energiák hatására a reykjaviki négyes annyira egymásra talált, hogy hamarosan el is készítette első stúdiólemezét. Debütáló adhd c. albumukkal el is nyerték az izlandi Music Awards legjobb dzsesszlemezének járó díjat. A zenekar frontembere, a gitáros Ómar Guðjónsson többek között az izlandi funk szcéna legfontosabb zenekarainak, a Jaguarnak és a Samúel Jón Samúelsson Big Bandnak is az alapító tagja.

 

A Budapesten is bemutatásra kerülő második lemezükkel, az ADHD tovább lépett mind intenzitásban, mind élményben. A vestmannaeyjari Island Studiosban öt nap alatt rögzített albumuk olyan nagyszerű fogadtatásban részesült, hogy az izlandi média négy kategóriában is Grammy-.díjra jelölte, valamint ismét besöpörte Az év dzsesszlemeze díjat.

 

Felállás:
Óskar Guðjónsson – szaxofonok
Ómar Guðjónsson – gitárok, basszusgitárok
Davíð Þór Jónsson – Hammond orgona, Moog, Rhodes zongora, zongora
Magnús Trygvason Eliassen – dob
 

Studnitzky

 

Sebastian Stubnitzky a német dzsessz színtér egyik legjobb új trombitása, aki különösen levegős, finom, érzelmes stílusával iskolát teremtett. A Jazzanova, a Mezzoforte, a Nils Landgrens Funk Unit és Wolfgang Haffner oldalán bejárta a világot, ezúttal azonban kiváló triójával lép fel.

 

Sebastian Studnitzky éveken át, különböző formációk tagjaként stílusteremtő előadóvá nőtte ki magát, aki egyformán otthonosan mozog a soul-, a funk-, a dzsessz- és a popzenei világában.

A non-stop turnézások után Studnitzky megalakította saját telivér formációját, amelyben végre olyan stílusban és értelemben is kibontakozhat, ahogyan eddig nem volt alkalma, hisz triójával a saját kozmoszát lakhatja be, s mutatja meg a hallgatóinak.

 

Budapestre a Contemplate Records által kiadott KY – Do Mar c. lemezével érkezik. A dzsessz és az easy listening mezsgyéjén ellensúlyozó albumot egy magas tengerparti szikla tetején épült régi házikóban vette fel Portugáliában, ahol játéka közben szinte eggyé vált az alatta hullámzó tengerrel.

 

Felállás:
Sebastian Studnitzky – trombita, zongora
Paul Kleber – basszusgitár
Tommy Baldu – dob
 

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak