A Fabula Rasa és vendégei a Müpában

Mókus és a Fabula Rasa március 18-án lép a Művészetek Palotája színpadára. Ez alkalommal eddigi négy lemezük legjobb dalai szólalnak meg a Dohnányi vonósnégyes és a Four Bones harsonakvártett közreműködésével. A ritmusszekciót Kertész Ákos mellett ezúttal Fodo, és Mogyoró Kornél is erősíti.

Időpont: 2013. március 18. 20:00 – 22:00
Helyszín: Művészetek Palotája, Fesztivál Színház

 

"Azt mondják, a Fabula Rasa zenekar muzsikájáról szólva világzenéről beszélünk. Leginkább azonban olyan produkcióról van szó, amely a kezdetektől fogva a műfaji korlátokat feszegeti. Igaz, valóban felfedezhető jó pár olyan zenei jellegzetességamely a dalokat folkosabb vagy etnósabb hangulatúvá varázsolja. Ez a környező vagy akár több ezer kilométerre élő népek zenéi – erdélyi, cigány zene, kelta vagy akár a feketék muzsikája – iránti rajongásból ered. Az eredmény talán azért is eklektikus, mert a Fabula Rasa zenészei semmilyen jó muzsikának nem tudnak ellenállni. Ezúttal eddigi négy lemezük legjobb dalai szólalnak meg egy vonósnégyessel és a Four Bones harsonakvartettel kiegészülve. Egy különleges vendég is színpadra lép majd: Alan Burton, aki ír dudán játszik, és a kelta zene igazi nagymestere.
Az együttes – a zenén túl – mást is szeretne egyszer majd maga után hagyni: gondolatot. Hogy nem vagyunk egyedül, hogy vannak még álmodozók, hogy merítsünk erőt magunkból (mert mindig van még ott bent elrejtve), hogy fel tudjunk állni, ha elesettnek érezzük magunkat, s hogy a teljes káoszból egy cseppnyi szeretet csodát varázsol. Harmóniát, összetartozást, muzsikát. Így tehát "összefoglalódás" lesz ez a koncert. Néha simogatóan, lágyságosan álmodoztató, néha tányérdobálósan mulatós, vérpezsdítő, asztalra csapós, borzongatós, de mindvégig őszinte, szívet próbáló és szívre vigyázó." (Mókus és a Fabula)

 

Az MR2 Akusztik+ a Müpából – az MR2-Petőfi Rádió jól ismert akusztikus stúdiókoncertjeinek mintájára – koncertszínpadi körülmények között születő sorozat, amely a közmédia (MR2-Petőfi Rádió, m1) és a Művészetek Palotája koprodukciójában jön létre. A hazai minőségi könnyűzene kiemelkedő előadóival készülő rádiós-televíziós felvételeket az alkotók a Müpa-beli koncertek értékeivel ötvözik, így a koncertélmény és a felvétel folyamatának kulisszatitkai egyszerre tárulnak a közönség elé. (A sorozat egy-egy darabját az m1 később felvételről sugározza hétvégi főműsoridőben.)

 

(mupa.hu)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak