A Guiro ütőegyüttes 25. évi jubileumi koncertje

A Guiro ütőegyüttes 1987-ben alakult a szegedi, akkor még Liszt Ferenc Zeneiskola ütőtanszakának növendékeiből, Bedő Gábor tanár vezetésével. Az évek során az együttes tagjai cserélődtek, de a közös muzsikálás öröme megmaradt. Többen még mindig aktívan muzsikálnak különböző formációkban. Az együttes célja bemutatni és megismertetni az ütőhangszerek népes családját és különleges hangzásvilágát a közönség minél szélesebb rétegeinek, főleg fiataloknak. Az együttes 25. évi jubileumi koncertet ad március 21-én, 19 órától Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.

Szerepeltek a szegedi kulturális és közéleti rendezvényeken, a szegedi Városi Televízióban, állandó szereplői és részvevői a váci és győri országos ütőhangszeres versenyeknek, de koncerteznek külföldön is: Ausztriában, Németországban és Romániában. Az együttes tagjai óriási sikerrel szerepeltek szólistaként is: a szegedi egyetemi versenyeken, az országos Ki–Mit–Tud-on (1996-ban Kürti László a döntőbe jutott) és a győri Országos Szóló és Duó versenyen (Pocskai Zsolt I. díj szóló kategóriában 2003-ban), a ceglédi dobos gálán (2004-ben Dörnyei Gábor „Aranydobverő” díjat kapott.)

Számos jótékonysági koncertnek szereplői és szervezői. Repertoárjuk nagyon sokszínű, magyar és külföldi zeneszerzők ütőhangszerekre komponált művei mellett még számos átiratot is játszanak a zeneirodalom népszerű műveiből. Emellett játszanak még tradicionális afrikai és dél-amerikai zenéket. Jó kapcsolatot ápol az együttes a szegedi AFRO-JAZZ tánccsoporttal, aikkel nagyon sok látványos produkció jött létre élő ütőszenével. Külföldi koncertjeik alkalmával lehetőségük volt megismerni és együtt koncertezni olyan neves ütőművészekkel, mint Charly Antolini és Goran Iovanovici.

Az IH Rendezvényközpontban az együttes 25. éves fennállását koncerttel ünnepli.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak