Jazz combo verseny

A Magyar Jazz Szövetség ismét megrendezi jazz combo versenyét. A versenyre olyan zenekarok jelentkezhetnek, melyek saját, tagjaik által komponált zenét játszanak. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 35 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

A versenyművek leadásának határideje: 2013. április. 29.

 

A versenyművek hossza: min. 5 perc, max.10 perc.

Díjak:

I. helyezés 150.000,- Ft

II. helyezés 100.000,- Ft

III. helyezés 70.000,- Ft

Legjobb hangszerelés 50 000,- Ft

Legjobb szólista 50 000,- Ft

A díjak bruttó összegben értendők.

 

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele min. trió, max. oktett lehet.

Trió pl.: ének, gitár, bőgő

Oktet pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

 

 

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lsd. pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) két példányban, demo anyaggal együtt kell beadni lezárt borítékban, személyesen legkésőbb 2013. április 29.-én 16 óráig, vagy postán 2013. április 26.-án 18.00 óráig a Magyar Jazz Szövetség címére: 1068 Budapest, Városligeti fasor 38. Tel.: 061- 479-5164.

 

 

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

 

Az április végén tartandó előválogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

 

A döntő 2013. május 11.-én szombaton délután 14 órai kezdettel kerül megrendezésre, helyszíne:

 

BUDAPEST JAZZ CLUB
1136 Hollán Ernő utca 7.

 

A zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.

Szükség esetén információ: kollmann.g@budapestjazzorchestra.hu

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak