Terri Lyne Carrington Budapesten!

A Művészetek Palotája Jazztavaszának fellépője lesz május 18-án az egyik első kiemelkedő női jazzdobos, Terri Lyne Carrington! A koncerten saját produkciójával, a nagyrészt hölgy zenészeket felvonultató formációval mutatja be Grammy-díjat is nyert albumát, The Mosaic Project címmel.

Időpont: 2013. május 18. 21:00 – 23:00
Helyszín: Budapest, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

Közreműködik: Terri Lyne Carrington – dob, Lizz Wright – ének, Ingrid Jensen – trombita, Tia Fuller – szaxofon, Geri Allen – zongora, Tamir Shmerling – bőgő, Matt Stevens – gitár

 

Jegyárak: 2900, 3500, 4500, 5900 Ft

Rendező: Művészetek Palotája

 

Az egyik első kiemelkedő női jazzdobos a műfaj történetében, Terri Lyne Carrington többször járt már a Müpában – vendégként. Mikor is lehetne a legindokoltabb, hogy saját produkciójával is színpadára álljon itt, mintsem a hölgyeket a középpontba állító Jazztavasz fesztiválon? No meg azt követően, hogy Grammy-díjat nyert csupa hölgyet felvonultató The Mosaic Project című albuma, amelyen a jazz, az r’n’b és a funk egyaránt szerephez jut, és egymással teljes szimbiózisban működik. Gondolatébresztő szövegek, zenei komplexitás, kifinomult, nagy ívű szerkesztés és mindehhez élvezetes groove-ok, magukkal ragadó dallamok társulnak a Mosaicon.

Így lesz ezen az estén is, ahol Carrington minden poszton kiváló kísérőket kap az épp felemelkedőben lévőktől a már tündöklő csillagokig. Lizz Wright az egyik legizgalmasabb énekesnő az r’n’b és a blues felé hajló jazz világában, aki egy perc alatt képes elvarázsolni közönségét. A kanadai Ingrid Jensen trombitán és szárnykürtön is felveszi a versenyt a legjobb bebop-játékosokkal, ahogy a Beyoncé zenekarát erősítő Tia Fuller a szaxofonon, illetve a Clark Terry és Wayne Shorter kísérőjeként is bizonyított Helen Sung a zongorán. Kirobbanóan energikus, bámulatosan virtuóz játékukat hallva egy vakteszt alkalmával aligha tippelnénk, hogy a gyengébbik nem képviselői játszanak. A csapat benjáminja az izraeli születésű Tamir Shmerling.

 

(Fotó: Tracy Love)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak