Ma: Duola koncert a BJC-ben

A Fidelio Jazz Tehetségek sorozaton belül ma este, április 23-án, 20 órai kezdettel játszik a Bágyi Balázs, P. Szabó Dániel  alkotta Duola a Budapest Jazz Clubban. Mindketten a hazai és a nemzetközi jazz- és folk élet szakmailag elismert, meghatározó résztvevői. Játékmódjuk a kamarazenélés legszebb hagyományaira épül. A formáció 2007-ben alakult, bemutatkozó lemezük "Duola" címmel 2009-ben jelent meg Borbély Mihály szaxofonművész közreműködésével.

A duó zenei koncepciója arra épül, hogy kiaknázza mindkét hangszer látszólag rejtett tulajdonságait. A cimbalom alap szerepköre elsősorban harmóniai és dallami, míg a dob a ritmus fő motorja. Egy-egy kopogósabb, húzós ostinato a cimbalomnál átveheti ezt a motorikus szerepet, a gondosan hangolt dobok pedig a hangszer melodikus tulajdonságát emelik ki. A minél színesebb hangzás és zenei texturák létrehozásának másik fontos eszköze mindkét hangszernél a változatos anyagú és keménységű verők használata.

A koncerten meglepetésvendég is fellép a duó mellett, akiről annyit talán elárulhatunk, hogy szoros szakmai-zenei kapcsolat fűzi a csapathoz.

 

Belépő: 1200Ft / 800Ft (diák)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak