Benito Gonzalez Trio feat. Essiet Essiet & Hodek Dávid

Június 10-én a BJC vendége lesz Benito Gonzalez, a világ egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoraművésze. Hazánkba egy trió formációval, ezúttal Essiet Essiet és Hodek Dávid közreműködésével érkezik a Budapest Jazz Club színpadára.

 

Benito Gonzalez a világ egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoraművésze. Kenny Garrett zenekarával bejárta a világot, a legnevesebb nemzetközi fesztiválok és jazzklubok színpadán zenél. 2004-ben első önálló, Starting Point című lemezével zeneszerzőként is felhívta magára a figyelmet. A lemez kiváló kritikákat kapott. 2005-ben Gonzalez megnyerte az egyik legrangosabb amerikai jazz-zongoraversenyt, 2010-ben pedig a JazzTimes-tól megkapta „a világ egyik legkiemelkedőbb új jazzművésze” címet. Második lemeze (Circles) 2010-ben a Top10-ben szerepelt Washington DC, New York és Detroit lemezeladási listáin. Kenny Garrett tavalyi évben megjelent Seeds From The Underground albuma, melyen Benito Gonzalez is közreműködött, Grammy jelölést kapott. Benito Gonzalezről rendszeresen cikkeznek a legjelentősebb jazz-zenei magazinok, többek között a DownBeat, Jazziz, JazzTimes.

 

 

Benito Gonzalez Hodek Dávid nevét a szintén a Kenny Garrett zenekarában játszó Corcoran Holttól, illetőleg Benjamin Casy-től hallotta először, akikkel tavaly Dávid közép-európai turnéja során koncertet adott többek között a Művészetek Palotájában, ahol szerzőként is bemutatkozott. Hodek Dávid háromévesen kezdett érdeklődni a dobok iránt, ötévesen már Jávori Vilmos tanítványa volt. 2010-ben jelent meg első lemeze The First címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis „Talent of the year” díjat. Dávid ma, tizenöt évesen sikeres és elismert művészként különböző formációkban kápráztatja el színes játékával a közönséget. Benito Gonzalez gyakran játszik együtt New York egyik legkeresettebb nagybőgősével, a világszerte ismert Essiet Okon Essiettel. Essiet Essiet többek között olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Art Blakey, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland, Mike Stern, Kurt Elling és még sorolhatnánk.

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak