Kubai életérzés a Müpában

Roberto Fonseca generációja egyik legkarizmatikusabb kubai zenésze, akinek koncertjei évtizedek óta világszerte lenyűgözik a közönséget. A Buena Vista Social Club zongorista csodájaként, valamint a Havana Cultura sztárjaként a kubai zenét megragadva hozza magával az autentikus hangulatot a 21. századba. Hazánkba június 25-én érkezik zenekarával a Művészetek Palotájának hangversenytermébe. Amikor Roberto Fonseca játszik a zongorán, minden pórusából árad a zene, előfordul, hogy felpattan és a billentyűket ütős hangszerként használja, vagy megfog egy dobot és zenekarát mintegy comparsává, azaz kubai karneválozók csoportjává alakítja, ami által a nézők is eufórikus hangulatba kerülnek.

(Fotó: © Carlos Pericás)

 

Időpont: 2013. június 25. 19:30 – 22:00
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

Közreműködik: Roberto Fonseca – zongora, ének, Joel Hierrezuelo – kubai ütőhangszerek, ének, Jorge Chicoy – elektromos gitár, Ramsés Rodríguez – dobok, Yandi Martínez – nagybőgő, basszus gitár, Cherif Soumano – kora, tama

 

Roberto Fonseca generációja egyik legkarizmatikusabb kubai zenésze, akinek koncertjei évtizedek óta világszerte lenyűgözik a közönséget. A Buena Vista Social Club zongorista csodájaként, valamint a Havana Cultura sztárjaként a kubai zenét megragadva hozza magával az autentikus hangulatot a 21. századba.
’YO’ spanyolul annyit jelent: "Én" az eddigi legmerészebb albuma, amelyben Fonseca új hangokat és új dimenziókat kever a tradicionális akusztikus zenébe, tisztelegve afro-kubai gyökerei előtt, de megújítva a kubai zenei vonalat.
A jazz kvintettje helyén most, a ’YO’ koncerten az elektromos és az afrikai zene, a Hammond-orgona, a kongák, a kora és a beszélő dobok egyesülésével alkot új zenei koncepciót az afro-kubai groove és a griot hagyományok szintézisében.
Amikor Roberto Fonseca játszik a zongorán, minden pórusából árad a zene, előfordul, hogy felpattan és a billentyűket ütős hangszerként használja, vagy megfog egy dobot és zenekarát mintegy comparsává, azaz kubai karneválozók csoportjává alakítja, ami által a nézők is eufórikus hangulatba kerülnek.
Azok, akik még mindig azon gondolkodnak, ki lehet Roberto Fonseca és mindazok, akik azt hiszik, hogy ismerték őt, a kubai zenész válasza: YO (Én)!
A jazz, a tradicionális zene és a soul keresztútjain zenéjével az Atlanti-óceán mindkét partját érinti. A koncert egy új művészt mutat be, de nem azért, mert a zongorista megváltozott, hanem mert művészete még mindig tartogat meglepetéseket.

 

Rendező: Vally Events

 

Jegyárak: 3500, 4500, 5900, 7900, 9900 Ft

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak