Véget ért a Talentométer3 könnyűzenei és borászati tehetségkutató

Június 30-án véget ért az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. idén harmadik alkalommal megrendezett könnyűzenei és borászati tehetségkutató sorozata, a Talentométer. Több hónapos versengés, közönségszavazás, a szakmai zsűrik hosszas vitái és hetekig tartó koncertsorozatok után a vasárnapi döntőn kiderült, hogy mely előadók és zenekarok lettek a Talentométer győztesei. A félezer fős közönség előtt zajló maratoni döntő végén a tíz fellépő mindegyike értékes és szakmailag is jól felhasználható díjban részesült. Bár a Talentométer tehetségkutatónak valójában nincs fődíjasa, de az „egyenlők között vannak elsők”, a legértékesebb díjakat a közönségszavazáson fej-fej mellett végző Run Over Dogs és a Babes In The Wood nyerték.

A 2011-ben indult, 2013-ra jelentősen kibővült Talentométer tehetségkutató sorozatot az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. azért hozta létre, hogy némiképp felfrissítse a magyarországi zenei élet, illetve borkultúra megszokott köreit, és bebizonyítsa, hogy mindkét területen szép számmal akadnak tehetséges, elhivatott és hírnévre, megbecsülésre érdemes fiatalok. Az eredmények a tehetségkutató alapítóit igazolták: a könnyűzenei szekcióba idén több mint 560 zenekar és előadó, a borversenyre száznál több 40 év alatti borász jelentkezett. Hetekig, hónapokig tartó előválogató-sorozat után jutott el a döntőbe az a tíz zenekar, illetve tizenhét borászat tizennyolc bora, amelyek közül kikerültek a szakmai zsűri, illetve a közönség által legjobbnak tartottak.

 

A Varga Livius (Quimby), Fehér Zsombor (Kerekes Band), Tóth Viktor, Tóth Gergő (Blind Myself), Ganxsta Zolee, Felcser Máté (Punnany Massif) összeállítású zsűri (a zenei-szervezői szakma kiválóságaival, illetve az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. munkatársaival kiegészülve) nagyon komolyan vette a feladatát, az ő hetekig tartó áldozatos zsűrizésüknek és a közönségszavazatoknak (amelyekből több mint tízezer érkezett be) köszönhetően alakult ki a győztesek és a díjak listája:

 

Run Over Dogs (pop/rock)
2000 km szabadon felhasználható turnébusz szolgáltatás, fellépési lehetőség az A38 Hajó Koncerttermében, vidéki fellépések, színpadi próba biztosítása az A38 koncerttermében a turnéra való felkészüléshez, koncert-videóklip felvétele az A38 Hajó professzionális technikájával.
Portré: http://youtu.be/c3uT-3c_bg4

 

Babes In The Wood (metál)
Fellépési lehetőség biztosítása az A38 Hajó koncerttermében, 50 perces HD minőségű riport és koncertfilm készítése az A38 Hajó stábjával.
Portré: http://youtu.be/Z94hEaP2u8M

 

Chris Devil Trio (jazz)
Fellépési lehetőség az Újbuda Jazz Fesztivál, 30 óra stúdióidő az A38 Hajón.
Portré: http://youtu.be/6e8gGsuKY3U

 

Turn Of Mind (metál)
Fellépési lehetőség a Rockmaratonon, illetve az A38-on, neves külföldi előadó előtt.
Portré: http://youtu.be/iQGhJLqkhDM

 

Balogh Tamás Trio (jazz)
Négyszámos demofelvételi lehetőség az az A38 Hajón, valamint fellépési lehetőség az Újbuda Jazz Fesztiválon.
Portré: http://youtu.be/HpPaYLQNygg

 

Zombori (világ- és népzene)
Fellépési lehetőség az A38 Hajón, neves magyar fellépő előtt.
Portré: http://youtu.be/Jy3a35WxGoM

 

NB (hiphop/reggae)
Fellépési lehetőség az A38 Hajó koncerttermében.
Portré: http://youtu.be/AKtzCC_-Dbg

 

LEROM (világ- és népzene)
Fellépési lehetőség a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.
Portré: http://youtu.be/kcH9MMgdZVQ

 

Ed Is On (pop/rock)
Fellépési lehetőség a Sziget Fesztiválon.
Portré: http://youtu.be/rkEumH3sTm0

 

Suburband (hiphop/reggae)
Fellépési lehetőség a Szerencsejáték Zrt. Szerencseszombat című műsorában, valamint a Reggae Campen.
Portré: http://youtu.be/8P6Bb0_LpqU

 

A könnyűzenei tehetségkutatóval párhuzamosan zaljott a Talentométer – Fiatal borászok versenye is.

 

Közel fél éven át tartottak a Talentométer3 tehetségkutató válogatói, és a döntők méltó megkoronázásai voltak az eseménysorozatnak. Külön ki szeretnénk emelni a koncertek és borászprogramok barátságos jellegét – a backstage-től, az éttermen és a teraszokon át a nézőtérig, természetesen a színpadot is beleértve fantasztikus hangulat uralkodott, hosszú távú barátságok és szakmai kapcsolatok szövődtek. Nagy hálával tartozunk a zsűri tagjainak, akik elképesztő lelkesedéssel és hozzáértéssel értékelték, bátorították és segítették a fellépőket hónapokon keresztül.

 

További információk a talentometer.hu, illetve a38.hu honlapokon.