Afro-kubai zene a Dely családtól

Dávid Dely ütőhangszeres idén tavasszal váratlanul elhunyt, de zenekara tovább működik. Most szülei, Leonor Dely és István Dely (Millero Congo), valamint testvére Shango és felesége Claudia adnak egy koncertet korábbi családi zenekaruk, illetve a Tumba Y Quema dalaival az A38-on, augusztus 28-án.

Leonor Dely & Tumba Y Quema
 

Tüzes afro-kolumbiai zene és ritmusok, a rock, a reggae, a hip-hop és az afro-beat lüktetésével.

 

A Tumba y Quema egyéni hangját a Kolumbiában és a karibi térségben élő afrikai diaszpóra különböző zenei stílusai és ritmusvilága határozzák meg, de a rock, a hip-hop, a reggae, az afro-beat és a jazz elemei is belekerülnek az elegybe.

 

David Dely a Tumba y Quema együttes alapítójaként ismert, mely 2004 óta rendszeresen szerepelt Budapest és az ország zenei szinterein; jellegzetes ismertetőjegye a modern afro-latin-kolumbiai ritmusban megszólaló hang, a latin vér dobolása és mámora, mely igazi felpezsdítő hatással van az emberre.

 

Dávid idén tavasszal váratlanul elhunyt, de zenekara tovább működik. Most Dávid szülei, Leonor Dely és István Dely (Millero Congo), valamint testvére Shango és felesége Claudia adnak egy koncertet korábbi családi zenekaruk, illetve a Tumba Y Quema dalaival.

 

A dalszövegek többsége spanyol nyelven íródott a hangszerelés és a szerző származása részeként.