Terry Bozzio vs. Borlai Gergő

Október 27.-én két világhírű dobos mutatja meg a közönségnek mire is képesek hangszerükkel. A Trafó nagytermében egy egész estés, intenzív dob-ünnep várható, amely nem csak a szakmabelieknek lesz kihagyhatatlan program!

Terry Bozzio Frank Zappa dobosaként vált ismertté világszerte. Zappa zenekarába dobosként bekerülni szinte szuperhős státuszt jelentett a szakmában, garanciát arra, hogy az illető minden zenei szituációban megállja a helyét. Későbbi karrierje és a következő néhány név is bizonyítja ezt, akikkel együtt zenélt több mint 40 éves pályafutása alatt: Mick Jagger, Jeff Beck, Korn, The Brecker Brothers, Herbie Hancock, Fantomas.
A jazz, a klasszikus és különféle etnikus zenék által inspirált Bozzio igazi "történetmesélő". Szóló koncertje egyedi, intenzív, dinamikus, spirituális, dallamos, hangszerelt, atmoszférikus, és nem utolsósorban zenei előadás a világ legnagyobb hangolt dob-ütőhangszer szerelésén. Aki még nem hallotta élőben, nehezen tudja elképzelni, mire számíthat. Terry Bozzio képes basszus dallamokkal kísérni magát (8 lábdobot használ), melyekre dallamokat improvizál.

Borlai Gergőt nem kell bemutatni a hazai közönségnek és igen jó úton van ahhoz, hogy a szakmában sehol a világon ne szoruljon bemutatásra. A 12 évesen csodagyerekként feltűnt zenész jelenleg Barcelonában él, így koncertjei még inkább különleges eseménynek számítanak Magyarországon is.

Program:
Borlai Gergő szóló
Terry Bozzio szóló
Terry Bozzio & Borlai Gergő duó