Megjelent a Dresch Quartet: Kapu és kert című lemeze

A Fonó kiadásában az ünnepekre megjelent a következő “Dresch opus”; a legendás kvartett (Dresch Mihály, Lukács Miklós, Hock Ernő és Baló István) új lemezének címe Kapu és kert.

"Azoknak, akik nem tudják: minden igaz, amit Dresch Mihályról írni szoktak. Hogy igazi hős, hogy két évtizede járja a maga útját, hogy úgy rakja össze a magyar népi és bartóki hagyományt a legmagasabb színvonalú jazzel, mintha a Village Vanguard Mérában lenne" (Quart.hu)

"Nem tartja magát műfajteremtőnek, pedig nagyon is az: nincs még egy alkotó, aki így ötvözné az amerikai fekete jazz harmóniamozgását és improvizációs technikáját a magyar népdalkinccsel és lelkülettel, akinél e két egymástól távoli világ ennyire míves és természetes egységet alkotna. Aki tényleg ennyire hamisítatlan „magyar jazzt” játszana. Dresch Mihály számára az elmúlt harmincöt évben a zenélés persze mindig is személyes identitáskeresés volt, befelé élt, belülről építkezett, konokul, következetesen járta a maga útját, függetlenül attól, hogy az mennyire tűnt korszerűnek vagy sikeresnek." (Jávorszky Béla Szilárd)

 

1. Át a kőtengeren (M. Gizi Néni emlékére) / Dresch 10:53
2. Ereszkedő / Dresch 13:08
3. Futás Miska / Dresch 3:59
4. Kapu és kert/ Dresch 9:33
5. Széki köszöntő / trad./arr., Dresch 6:52
6. Bizalom (Zsuzsinak ajánlom) / Dresch 6:27

Dresch Mihály tenor és szoprán szaxofon, fuhun, ének
Lukács Miklós cimbalom
Hock Ernő nagybőgő
Baló István dob (Gustavito dobok)
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak