Mohammad Reza Mortazavi először Magyarországon!

A Fonó évvégi sorozatának világsztárja Mohammad Reza Mortazavi lesz, aki most először lép fel Magyarországon! A Berlin mellett élő iráni művész gyökeresen megváltoztatta mindazt, amit az ütőhangszeres muzsikáról eddig gondoltunk.

Szóló előadásaival elvarázsolja közönségét, bejárja a legnagyobb fesztiválokat és a kritikusok szerint olyan elképesztő virtuozitással játszik, mintha nem kettő, hanem hat keze lenne.

Mortazavi már 20 éves korában a világ egyik legjobb tombak zenészének számított. Hat évesen kezdett tombakon (iráni eredetű, rézcink-ötvözetből készült ütőhangszer) játszani, 22 évesen jutott el először Németországba, aztán sorra jöttek a koncertfelkérések Európa és a világ minden tájáról. 2003-ban, 600 jelentkező közül kapta meg a Német Világzenei Díjat (German World Music Award), azóta sorra nyeri az elismeréseket: a BBC, ARD, ZDF, ORF, 3Sat, BR, NDR méltató kritikáitól kezdve a Voice of America-ig.

„Ritmus és spiritualitás – Mortazavi ötvözi a kettőt és elképesztő energiákat szabadít fel zenéjével.” (NDR Kulturjournal)

A Fonó évvégi prorgramjában először érkezik Magyarországra; legújabb albumának a 2013 áprilisában megjelent CODEX c. lemeznek a zenei anyagát hallhatjuk. Koncertje különleges élményt ígér!

 

 

Az este második felében a Both Miklós FolkSide játszik.

 

 

Időpont: 2013. december 28. 20 óra

Jegyár:

elővételben 2000 Ft

helyszínen: 2500 Ft

 

(Fotó: Facebook)