Cimbaliband: Vidámpark – új lemez!

A Budapest Folk Festre megjelenik a Cimbaliband – szám szerint hetedik – nagylemeze, a Vidámpark. A korábbi lemezekkel ellentétben a népzenében jártas Unger Balázs az elmúlt években sikert sikerre halmozó zenekarával ezúttal kizárólag saját szerzeményekből álló albumot hozott létre, amely táplálkozik népzenei gyökerekből, de valódi cimbalom rock and roll “bulizene”. A lemez március végén már elérhető lesz, a lemezbemutató koncertre pedig 2014. április 25-én kerül sor a Budapest Folk Festen, a Gödöllői Művészetek Házában.

A Vidámpark ugyan bezárt, de a Cimbaliband visszahozza az élményt, hangulatot:

 

“Figyelem Emberek! Megérkezett a Vidámpark! Csak közelebb, csak közelebb, csak tessék és lássék, mindenféle elmét vidító elegy belegy melódiák, apró-cseprő népnevettető és elmeélesítő dallamok lesznek hallhatóak, próbára kerül az ügyesség és szívbéli bátorság, csak tessék és lássék, csak közelebb és közelebb! Lesz itt minden Hölgyeim és Uraim, cimbalmos a vízben, hétköznapi és ünnepi hangulatok, céllövölde, szerelem, romantika, izgalom, és hullámvasút! Csak gyertek, gyertek kicsik és nagyok! Megérkezett a Vidámpark! Csak jöjjenek, csak jöjjenek!”

 

A 11 számból álló lemezen közreműködik a Petőfi Rádió tavaly felfedezett hipp-hopp rappere, Halott Pénz, valamint a Fanfara Complexa kiváló szaxofonosa, Bede Péter is.

 

Néhány kritika:
"A népi popos irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband Vidámpark lemeze. Hangszerelésében ez a legnépiesebb: a dobot leszámítva csupa ún. népi hangszer szól. Viszont olyan elsöprő energia van benne, hogy az minden különösebb "fúzió" és egyéb erőlködés nélkül összeegyezteti a népdalos és táncdalfesztiválos dallamokat.”
(Rónai András, Quart.hu)

 

A Cimbaliband a Petőfi Rádió választott zenekaraként 2013 januárjában képviselte Magyarországot Hollandiában, az európai rádiók “eurovízióján” az EUROSONIC fesztiválon. Az eredményes szereplés után az együttes megkapta a MTVA-tól a “Petőfi Rádió 2013. év felfedezett zenekara“ titulust!

A Cimbaliband és az újságírók által “a cimbalom Chuck Berryje”-nek titulált, Unger Balázs zenekarvezető utazásaik során számtalan országban jártak; mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában.


Cimbaliband: Vidámpak

1. Vár ránk a világ
2. Úton vagyunk
3. Hullámvasút
4. Aki szeret
5. Hétfő
6. Habiszti Guszti
7. Waltzer
8. Jöjjünk össze
9. Túl a vizen
10. Dúdal
11. Balatoni nyaraló

 

A hangfelvételek 2013-2014-ben készültek a Citysound studióban. Hangmérnök Dióssy D. Ákos.

 

Cimbaliband:

Szita Eszter – ének
Unger Balázs – cimbalom, brácsa, ének
Boda Gellért – hegedű
Lázár Gyula – nagybőgő, basszusgitár
Horváth Dániel – dob, ütőhangszerek
Agatics Krunoszláv – harmonika
Unger Gergő – gitár, ének

 

Közreműködik: Halott Pénz – rap (8.), Bede Péter – szaxofon (1,2,3,10)

 

Kapcsolódó oldalak:

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak