Blood Red Shoes (UK) lemezbemutató koncert

Egy fiú-lány duó Brightonból. Laza gitáros csaj. Dobos fiú. Zúzós garázsrock-punkpop. Egy új album. Egy európai turné. A Blood Red Shoes márciusban megjelenő negyedik nagylemezét mutatja be az A38 Hajón.

A pontosan tíz éve alakult Blood Red Shoes tökéletes zenekarnevét egy régi hollywoodi Ginger Rogers-anekdotából vette, ami szerint Rogers egy musical forgatása alatt annyit gyakorolt, hogy hófehér cipője véresre törte a lábát, és a stáb azt hitte, hogy a fehér cipőt lecserélte egy vörösre. Ha a brightoni garázs-punk-rock duó zenéje ennyire nem is kegyetlen, de az egyszerre minimalista és monumetális gitárriffek, a dobok súlyos zuhogása, a lecsupaszított, mégis fülbemászó számok rengeteg erőt sugároznak. A Blood Red Shoest rengetegszer szokták pusztán az előképeivel jellemzni: a legtöbbször az amerikai posztpunk-színtér, a Sonic Youth vagy a Pixies neve hangzik el (és nem véletlenül: a BRS-t az All Tomorrow’s Parties fesztiválra például a Pixies-utódzenekar Breeders hívta meg), de persze kihagyhatatlan a Yeah Yeah Yeahs korai korszaka vagy a Kills is.

 

 

Ettől függetlenül a Blood Red Shoes jóval több egyszerű punkrock-epigonnál: mindkét tag remekül énekel, a minimalista hangszerelésből a lehető legtöbbet hozzák ki, és slágeresebb, táncparketten és stadionban is működő riffekkel megtámogatott refréneket nem sokan írnak rajtuk kívül. A lemezeit kétévente metronóm-pontossággal megjelentető duó december elején jelentette be negyedik, cím nélküli albumát, amit 2014 márciusától lehet kapni. A lemezhez természetesen bemutató turné is tartozik, ami április 2-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra.

 

Az együttes tagjai
Laura-Mary Carter: gitár, ének
Steven Ansell: dob, ének

 

Lemezek
Blood Red Shoes, 2014
In Time to Voices, 2012
Fire Like This, 2010
Box of Secrets, 2008

 

Hivatalos honlap
http://www.bloodredshoes.co.uk

 

Facebook
https://www.facebook.com/bloodredshoes

 

YouTube
http://www.youtube.com/user/bloodredshoes
 

Blood Red Shoes (UK)
lemezbemutató koncert

2014. április 2., szerda 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Koncertterem
Belépő: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.