Manu Delago Handmade

A világ egyik legismertebb hang ütőse, az osztrák Manu Delago az A38 Hajón koncertezik kiváló zenekarával május 2-án. Delago nem mellesleg Björk dobosa és a London Symphony Orchestra szólistája is. Az estét a magyar Calm Spirit nyitja.

MANU DELAGO (AT)
Manu szólókarrierje 2007-ben vette kezdetét, amikor feltöltött magáról egy videót a youtube-ra, amelyben a hang hangszeren játszik, s amelyet a mai napig több mint négy millióan tekintettek meg. Azóta a „hang hangszer virtuóza” (The Times) megalakította saját zenekarát, amellyel a világ öt kontinensét járja rendszeresen.

 

Björk zenekarának dobosaként hamar szerzett magának hírnevet, így az izlandi énekesnővel közös turnét követően máris indulhatott saját projektjének és első lemezének nemzetközi bemutatására. A „mesteri és érzéki zenész“ (The Telegraph) rémesen elfoglalt, hiszen a London Symphony Orchestra szólistája is egyszerre, nem beszélve számos megkeresésről és együttműködésről, amelyek között olyan nevek szerepelnek, mint Anoushka Shankar, Shpongle, Bugge Wesseltoft vagy a The Cinematic Orchestra.

 

Legújabb lemezének elkészítésében az a Mat Robertson segédkezett, aki Björk és a The Prodigy producereként is ismert. A lemez számtalan elképesztő finomságú zenét mutat fel a csendes akusztikus részektől a szuttyogó, elektronikus beat-ek sodró és hangos világáig.

 

Manu Delago Handmade nevű formációjának koncertjei kivételes élményt nyújtanak. Kifinomultságot, átszellemültséget, sodró és feloldó hangulatokat, ritmikai tökélyt és négy virtuóz szabadon lüktető közös muzsikálását. Mindegyikük multi-instrumentalista, akik koncertjeiken egy nagyzenekar eszköztárát szólaltatják meg.

 

”Egy elképesztő ütőhangszeres és hang játékos” – Björk

 

“És akkor eljött a koncert csúcsa: Manu Delago kirobbanó ütőhangszer-szólója az egekbe vitt!” David Fricke, Rolling Stone

 

“Egy egészen rendkívüli találkozása a kreativitásnak, meglepetésnek, szépségnek, harmóniának, bölcsességnek, művészetnek, invenciónak, energiának és szórakoztatásnak” Amanda Yensa Manor, újságíró

 

Felállás:
Isa Kurz – ének, zongora, hegedű
Philipp Moll – basszusgitár, szintetizátor, ének
Chris Norz – dob, FX, fények
Manu Delago – hang és dob

 

CALM SPIRIT
Időutazás előre és hátra. Relaxáció és dinamika, harmónia és "dög" örvénylik a Calm Spirit hullámain. Mint az élet maga: teremt és bomlik, újjászületik, van.

 

2010-ben Berényi Gábor (Berhő) producer és Barabás János gitáros együttműködésével indult. A koncepció Berhő lassab, trip-hop-szerű zenéin és János hatvanas éveket idéző gitártémáin alapul, kiegészülve azóta hangszeres zenészek játékával, melyet Kanizsa Georgina énekhangja koronáz meg.

 

Felállás:
Kanizsa Georgina – ének
Barabás János – gitár
Fekete Attila – perkák
Karkusz Ádám – bőgő
Bencze Alma – ének
Berényi Gábor – sampler. billentyűk

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak