Ismét lesz Csörge-tavi rockfesztivál Szekszárdon

Tizennégy év szünet után ismét megrendezik az 1990-es években népszerű Csörge-tavi rockfesztivált Szekszárdon. Az ötnapos sorozaton a hazai rock ismert együttesei is fellépnek.

Június 17. és 21. között félszáz zenekar játszik a fesztivál színpadán – mondta Varjas Zoltán társszervező.

Az esti nagykoncerteken mások mellett a Kárpátia, Zeffer András Rock Bandje, a P. Mobil, a Coda, az Ossian lép fel, lesz Takács Tamás Dirty Blues Band-, Vörös István- és P. Box-koncert.

A fesztivál régi szokás szerint bemutatkozási lehetőséget ad helyi és kezdő zenekaroknak is. Fellép egy-egy Scorpions, AC/DC, Nickelback és Santana tribute-zenekar, valamint az erdélyi Shadows és Transylvania Rock Band.

A koncertek délután három órától másnap hajnal háromig tartanak, a fesztiválra naponta legalább kétezer főt várnak. A napijegy kétezer forint lesz, az első napon, június 17-én, kedden ingyenes a belépés.

A Csörge-tónál változatlanul lehet sátrazni, a régi fesztiválok "sáros-poros" hangulata azonban nem tér vissza – mondta a szervező, hozzátéve, hogy ezúttal a korábbiaknál lényegesen jobb körülmények várják a közönséget.

A rockmaratont egy évtizeden keresztül rendezték meg a tolnai megyeszékhely mellet lévő Csörge-tónál, 2001-ben a Pécs melletti Malomvölgyi-tónál folytatódott a program. A fesztivált egy éve kezdték el ismét a régi helyszínen szervezni, amely mellé állt a szekszárdi önkormányzat is – mondta Varjas Zoltán.