Peter Erskine a Müpában lép fel

A Szabó Dániel (zongora), Peter Erskine (dob) és Edwin Livingston (bőgő) alkotta trió június 24-én lép a Fesztivál Színház színpadára, a Müpában. A Jazzműhely-ben most a trió első közös lemezének, az "A Song From There" európai bemutatóját hallhatja a közönség.

"Szabó Dánielt kivételes, lenyűgöző tehetségnek ismertem meg – zongoristaként éppúgy, mint zeneszerzőként", vallja Peter Erskine, korunk jazzéletének egyik legnagyobb hatású, legkiválóbb dobosa és zeneszerzője. Szerencse és sok-sok munka kellett ahhoz, hogy Erskine ilyen megállapítást tehessen a Magyarországról 2012-ben Los Angelesbe áttelepült zongoristáról, aki a University of Southern California doktori képzésének hallgatójaként találkozott az ott professzorként ténykedő jazzlegendával. Ugyanitt találtak egymásra Edwin Livingston bőgőssel is. Valójában nem is kirívó esemény Danit ilyen nagyságok társaságában hallani, hiszen korábban Bostonban, a New England Conservatory hallgatójaként Danilo Perez és Bob Brookmeyer egyengette pályáját, de készített közös lemezt Kurt Rosenwinkellel (Frictions, 2007) és Chris Potterrel is (Contributions, 2010).

Az albumok sorában pedig most – újabb három évvel később – itt van az A Song From There Erskine-nel és Livingstonnal. Szabó Dániel szerzeményeinek karakterét a ritmusszekció mindkét illusztris tagja azonnal megérezte, és olyan könnyedséggel adták elő őket először még 2013 márciusában a Blue Whale klubban, mintha mindig is együtt játszottak volna. Májusban már egy Los Angeles-i stúdióban vették lemezre az anyagot. Ennek az albumnak európai bemutatóját élvezheti a Fesztivál Színház közönsége a Jazzműhely – mondhatni – különkiadásában, és osztozhat a honfitárs eddigi talán legnagyobb sikerélményében.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak