Jön a Tetraktis Ütőegyüttes

A Budapesti Olasz Kultúrintézetben lép színpadra a Tetraktis Ütőegyüttes, az I-TALentumok – Tehetségek rivaldafényben sorozat II. évadának záró eseményeként. Az olasz ütősök június 16-i koncertjére a belépés ingyenes, de a helyfoglalás kötelező, melyet az iicbudapest@esteri.it címen kell jelezni!

TETRAKTIS ÜTŐSÖK

20 éves művészeti és oktatási tapasztalata során számos elismert projektet valósított meg több szólistával együttműködésben. Az évek során zenei tapasztalatukat és terveiket olyan zeneművészekkel osztották meg mint Lorenzo Jovanotti, DJ Ralf, a dobos Christian Mejer, a jazz zongorista Ramberto Ciammarughi, a szaxofonművész Stefano „Cocco” Cantini, Philipp Geist videóművész, Alessio Allegrini kürtművész, és a klarinétművész Alessandro Carbonare. Az olyan jeles olasz zeneszerzők, mint Carlo Boccadoro, Giovanni Sollima, Riccardo Panfili, Tonino Battista, Thomas Briccetti, Paolo Ugoletti, Davide Zannoni, Alessandro Annunziata, Carlo Crivelli támogatásának köszönhető együttműködés révén létrejött egy korábban még nem létező, ütős kvintettnek szentelt eredeti olasz repertoár, valamint eredeti diszkográfiai munkák.

A csapat a legnevesebb zenei évadokon lépett fel mint a Lingotto Musica, a firenzei Amici della Musica, a perugiai Amici della Musica, a bolognai „Musica Insieme”, a siracusai és trapani Amici della Musica, a trieszti Società dei Concerti, a torinói Unione Musicale, a milánói Società del Quartetto, az Accademia Filarmonica Romana, a Filarmonica Umbra, valamint az alábbi fesztiválokon és eseményeken: a spoletói Festival dei due Mondi, a Ferrara Musica, a torinói Salone della Musica, az Aosta Classica, a portogruaroi Estate Musicale, Incontri Musicali alla Galleria Nazionale d’Arte Moderna (Roma), a római Goethe Institut. Az évek során a Tetraktis repertoárját Németországban, Törökországban, Nigériában és az Amerikai Egyesült Államokban is megismerhette a közönség.
 

MŰSOR:

 

Steve Reich (1936)
Music for Pièces of Wood

Alice Gomez (1960)
Rainbows / Raindrops – The Flood – Rainbows

Alessandro Annunziata (1968)
Ritual (A Tetraktis Ütősöknek ajánlva)

Carlo Boccadoro (1963)
Aisha

Gioacchino Rossini (1792–1868)
L’Italiana in Algeri – Ouverture
Gianluca Saveri átdolgozása két marimbára

A.A.V.V.
Klezmer suite
Gianni Maestrucci átdolgozása ütős hangszerekre

Giovanni Sollima (1962)
Millennium Bug – suite
(A Tetraktis Ütősöknek ajánlva)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak