Megszületett a 2014-es Talentométer zenei döntőjének végeredménye

Június 8-án az A38 Hajón lezárult a Szerencsejáték Zrt. negyedik Talentométer könnyűzenei tehetségkutató versenye. A Koncertteremben egész nap zajló, élő megmérettetésen 10 zenekarból választotta ki a zsűri és a közönség a legjobbakat.

Az A38 Hajó Koncerttermében kapott helyet a könnyűzenei tehetségkutató verseny döntője. Az előzetes, hetenken át tartó válogatásokon és az elődöntőkön is továbbjutó 10 zenekar élőben lépett színpadra a szakma kiválóságaiból választott döntéshozók előtt. A Beck Zoli (30Y) vezette zsűrinek (Sena Dagadu – Irie Maffia, Csongor Bálint – Subscribe, Kiss Ferenc – Etnofon, Pándi Balázs) nem volt egyszerű dolga, de mégis a végére egybehangzó véleménnyel választották ki az abszolút győztest és osztották ki a különdíjakat is.

 

 

A fődíjat, a turnébuszt 2000 km-ig, az A38 Hajós fellépéssel és vidéki fellépéssorozattal a Makrohang együttes vihette haza. A jazz és kísérleti kategóriában indult együttes, a nevezésük szerint “jazz for metalheads” stílusban utaznak, és idén először indultak a Talentométeren.

 

 

Ahogyan az elmúlt években a Szervezők idén is nagyon büszkék a Talentométer népszerűségére. A verseny hivatalos oldalán több, mint 500 könnyűzenei nevezés érkezett és a közönségszavazatok száma meghaladta a 100 000-et. Ebből kiindulva biztosak lehetünk abban, hogy a fiatal zenei tehetségeknek lehetőségük lesz nevezni a Talentométerre 2015-ben is.

 

 

Zenei díjak:

 

Turnébusz 2000 km-ig, A38 Hajó fellépés, vidéki fellépéssorozat, próbalehetőség az A38 Hajón: Makrohang

 

 

A38 Hajó fellépés és 50 perces HD minőségű koncertfelvétel: Kontrolalter

Demólemez-felvétel az A38 Hajó hangstúdiójában: Romungro Gipsy Band

Fellépés a Veszprémi Utcazene Fesztiválon: Romungro Gipsy Band

Fellépés a Sziget Fesztiválon: No More Gravity

Fellépés az Újbuda Jazz Fesztiválon: Makrohang

Fellépés a VOLT fesztiválon: Modal Jazz 5 és Creative Sound System

Koncert az A38 Hajón: Pills For Side Effects és Zena

Rockmaraton fellépés: Dryvia

 

 

Zenei közönségdíj:

Fellépés az A38 Hajón és koncertvideóklip forgatás: Brussels

 

 

Különdíjak:

Fellépés az MR2 Eleven c. műsorában: Brussels

PR megjelenés a Rekorder magazinban: Makrohang