Drum-Line – Interjú Juhász Tamás főszervezővel

Még közel két hónapig lehet nevezni a Drum-Line dobos tehetségkutatóra. A nagyszabású eseményről és hátteréről a verseny egyik főszervezőjét, a Run Over Dogs dobosát, Juhász Tamást kérdeztük.

RitmusDepo: Az országban már több verseny is indult kifejezetten ütősöknek, dobosoknak. Mi motivált Benneteket, hogy létrehozzatok egy új, dobos tehetségkutatót?

Juhász Tamás: Szerettünk volna egy nagyszabású, dobos tematikájú tehetségkutatót létrehozni, amely az összes magyar dobos számára szól. Tisztában vagyunk az eddigi versenyekkel is, azonban megpróbáltunk egy saját koncepciót kidolgozni a verseny lefolyását illetően, így született meg a Drum-Line ötlete.

RD: Miben lesz ez a verseny más, mint a többi?

JT: A legfontosabb, hogy a Drum-Line két fázisból fog állni: videó-nevezés, de élőzenés döntő! Másrészt a rendkívül nagy értékű díjazás, és a verseny széleskörű felhívása, amelyekben eltér a többitől.

RD: Honnan ered a verseny neve, a Drum-Line? Miért ezt választottátok?

JT: Egyszerű, könnyen megjegyezhető nevet kerestünk, és eszünkbe jutott a Drum-Line.

RD: Bemutatnád a Drum-Line mögött álló szervező csapatot? Mivel foglalkoztok, amikor nem a rendezvényt szervezitek?

JT: A Drum-Line mögött egy kétfős kis csapat áll, akik szorosan együttműködnek a Fon-Trade Music-kal, akik a verseny fő támogatói. Gyermekkorunk óta lételemünk a zene, a dobolás, mindketten aktívan működő zenekarban játszunk, emellett Kristóf (Fellegi Kristóf- Bohemian Betyars) turistajegyeket árul, én pedig végzős vagyok a Károli Gáspár Egyetemen, irodalom-és kultúratudomány szakon.

RD: Egy verseny szervezése sok energiát, időt és persze anyagi ráfordítást kíván. Vannak-e támogatók, akik a kezdeményezés mögé álltak?

JT: Igen, ez mind igaz, de nagyon szerencsésnek érzem magunkat: mindketten nagy örömmel és kitartással csináljuk, mert nagyon hiszünk abban, hogy valami jót és maradandót hozunk létre. Nagy örömünkre a Fon-Trade Music teljes támogatásáról biztosított minket, nélkülük a verseny nem jöhetett volna létre. Ezen kívül a szakmának több kiválósága segíti a munkánkat terjesztésben, de kaptunk felajánlást különdíjra is.

RD: A versenyek, találkozók díjazása nagy motiváló erő lehet a jelentkezőknek. Milyen díjakra számíthat, aki megnyeri a versenyt?

JT: A Fon-Trade Music által felajánlott díjak között Paiste cintányér-szettek valamint egy komplett Ludwig dobfelszerelés áll majd, valamint további értékes ajándékutalványok. A magánfelajánlók között is további, nagy értékű díjazásra számíthatnak a versenyzők. A dobogósok közül mindenki hazavisz majd egy-egy teljes cinszettet, a nyertes dobos a tányérok mellett megnyeri a dobfelszerelést is, tehát a fődíj egy Ludwig dobfelszerelés teljes állványzattal és Paiste Alpha cinekkel!

RD: Meddig és milyen módon lehet jelentkezni a tehetségkutatóra?

JT: Az első fázis, a videós jelentkezési határidő augusztus 15., két, YouTube-ra feltöltött videóval lehet jelentkezni, amelynek a linkjét kell elküldeni a drumline.jelentkezes@gmail.com-ra. Minden további információt a Facebook-oldalunkon találtok (pl. videó paraméterei) (facebook.com/drumline.tehetsegkutato). A második fázis a döntő, amely az élő előadásra épít majd, szeptember 7-én lesz a Budapest Music Centerben.

RD: Kik lesznek a zsűritagok? Milyen szempontok alapján döntenek majd?

JT: A zsűritagok közül még csak az elnök, Borlai Gergő nevét hoztuk nyilvánosságra, a további tagok nevei ebben a hónapban várhatók, de mindenki a hazai dobszakma kiválósága lesz. Technikai felkészültség, előadásmód, improvizatív készség, kreativitás: a zsűri ilyen szempontok alapján dönt majd.

RD: Mekkora érdeklődésre, hány jelentkezőre számítotok?

JT: Azt gondolom, hogy a verseny széleskörű felhívásának okán sokan ragadnak majd dobverőt és kamerát, ugyanis a maga nemében egyedülálló rendezvényről lesz szó, rendkívül nagy értékű díjazással. Tehát jelentős érdeklődésre és több száz beküldött videóra számítunk.

RD: Milyen terveitek, főbb céljaitok vannak a tehetségkutató jövőjét tekintve?

JT: Rengeteg ötletünk és tervünk van még, amelyet még meg szeretnénk valósítani, úgyhogy biztos, hogy lesz folytatása a Drum-Line-nak.

RD: És végül: az érdeklődők, jelentkezők hol találhatnak bővebb információt, illetve hol tehetik fel további kérdéseiket?

JT: Minden információt a Facebook oldalunkra töltöttünk fel: facebook.com/drumline.tehetsegkutato.
A beérkezett videókat a Fon-Trade Music honlapján keresztül lehet majd megtekinteni: http://fontrademusic.hu/drum-line-az-elso-magyar-dobos-tehetsegkutato.
Ezen kívül minden kérdésre szívesen válaszolunk a drumline.tehetsegkutato@gmail.com-on is.