Balaton Sound – Nagyobb területre 150 ezer embert várnak

Idén 30 százalékkal nagyobb területre 150 ezer vendéget várnak Zamárdiba a szerda este induló, hétvégéig tartó 8. MasterCard Balaton Soundra: a prémium fesztiválra a bérletek hetekkel ezelőtt elfogytak, napijegy már csak két napra kapható, a külföldiek száma tavaly óta megduplázódott – hangzott el a fesztivált megelőző bejáráson és sajtótájékoztatón szerdán.

Miközben fiatalok ezrei hömpölyögtek a rendezvény nulladik napján Zamárdi fesztiváltérré alakított strandja felé, hogy megtalálják szálláshelyeiket az esti programok előtt, Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik alapítója arról számolt be, hogy a világsztárokat felsorakoztató Balaton Sound Európa egyik legfontosabb zenei eseményévé nőtte ki magát.

A nagy érdeklődésre való tekintettel tavaly óta növelték a rendezvény területét, befogadóképességét, és a helyszínt is némileg átrendezték a korábbi évekhez képest.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Balaton Sound mára komoly húzótermékké, turisztikai attrakcióvá vált, ráadásul a hiányzó fiatal korosztályt csábítja Magyarországra, illetve a Balatonhoz. Ma már a turizmusban igazi fejlődést az ehhez hasonló, érdeklődés vagy korcsoport szerinti tematikus programokkal lehet elérni – vélekedett.

A vezérigazgató-helyettes komoly eredménynek nevezte, hogy idén megduplázódott a Zamárdiba érkező külföldi vendégek száma, a jegyek csaknem felét már ők veszik. Főként Hollandiából, Belgiumból, illetve német nyelvterületről érkeznek fesztiválozók.
Ez a fesztivál sokat tett azért, hogy a Balaton ismét népszerű lett a fiatal generáció számára, nemcsak idehaza, hanem külföldön is. A külföldiek száma folyamatosan nő, már tavaly is megkétszereződött az azt megelőző évhez képest – hangoztatta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

A polgármester azt is elmondta a bejárás során, hogy már decemberben elkelt minden szálláshely a településen a fesztivál idejére, és a környék szálláshelyei is sokat profitálnak a rendezvényből. A településnek közvetlenül 60 millió forint bevételt hoz a 3,5 kilométer hosszú szabad strandján lebonyolított Balaton Sound. Ennek segítségével tartják fenn a strandot, és teremtik elő az önerőt hitelfelvétel nélkül egy-egy fejlesztéshez – tette hozzá.

Állomási wifi, kitelepült jegypénztár hosszabbított nyitva tartással és több kocsival megerősített járatok is segítik az idei Balaton Sound fesztiválra vonattal utazók kényelmét Zamárdiban. A július 10. és 13. közötti esemény idején kihelyezett jegypénztár működtetésével könnyíti a fesztiválozók jegyváltását a MÁV-START. Nemcsak az épületen belül, hanem az állomáson kívül, 10-15 méteres hatókörben is elérhető lesz a MÁV díjtalan internet-szolgáltatása.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak