Ethno Music – Hagyományok új köntösben

Az Ethno Music nagyszabású elektronikus világzenei est és workshop, ami több ország számos zenészének és producerének együttműködéséből jött létre. Hagyományos world music találkozik a legmodernebb tánczenei stílusokkal: szerb, szlovák, lengyel, cseh és magyar producerek dolgoznak együtt, megosztva egymással ötleteiket, elképzelésiket és nem utolsósorban zenei hagyományaikat. Az együttműködés vége egy közös este, amin a nagyközönség előtt mutatják be számaikat. Az estre, és az azt megelőző háromnapos zártkörű workshopra a Visegrádi Alap támogatásával, valamit a az újvidéki Student Cultural Centre, a pozsonyi Design Factory, a brnói Alterna Club és a varsói Studio Skit együttműködésével kerül sor.

 

 

Masala Soundsystem (PL), Davaj Sound (CZ), Neki Stranac (SRB), The Worldstylers (HU)


2014. július 13., vasárnap 24h
A38 Hajó Tetőterasz – Petőfi híd budai hídfő

 

A Masala a varsói elektronikus zenei élet talán legnagyobb létszámú és egyik leginnovatívabb csoportosulása. Ennek egyik leágazása ez a világzenét a reggae-vel, elektronikával, hiphoppal és kavalival ötvöző, elképesztően lendületes soundsystem formáció, amelynek tagjai húzós ritmusokat vegyítenek éteri költészettel – bármily furcsán is hangzik mindez.

 

A Masala Soundsystem tagjai koncertjeik után és azoktól teljesen függetlenül is olykor nagyszabású, gyakran rögtönzött zenei partikat adnak, vagy éppen DJ-szetteket tolnak, Molotov Cocktail Party néven. Ezeken a világzenét ötvözik a kortárs elektronikus zenével és IDM-mel, és együtt dübörög a moombahton a baile funkkal, a kuduro a nagyvárosi hiphoppal.

 

Facebook
https://www.facebook.com/masalasound

Soundcloud
https://soundcloud.com/masalasound

 

A 2013-ban alakult Davaj Sound egy nemzetközi DJ- és producerduó. A cseh Danny Hell és a magyar DJ Pozor nemzetközi világzenei parti-kezdeményezése a prágai Chapeau Rouge klubból indult el, és a Davaj All Night elnevezésű sorozat azóta Közép-Európa-szerte nagyon népszerű lett. Hagyományos roma zene, balkéni ritmusok, szving, funk és keleti elemek keverednek zúzós elektronikus ütemekkel, breakbeattel, elektróval, drum and bass-zel, élő szettjeik pedig igazi felszabadító, táncra perdítő akciók.

 

Facebook
https://www.facebook.com/DavajSound

Soundcloud
https://soundcloud.com/davajsound

 

A belgrádi Neki Stranac nem csupán lemezlovas és producer, hanem igazi multiinstrumentalista, aki hatéves kora óta zenél, magas szinten gitározik, basszusgitározik, énekel és számtalan fúvóshangszeren, illetve középkori instumentumon játszik. Tagja volt a híres szerb fúziós jazzrockzenekarnak, a ShazaLaKazoonak, miközben a Tascam Porta Studióban elektronikuszenei kísérleteket folytatott. A kétezres évek elején fordult az EDM felé, és azóta is elkötelezetten próbálja összehangolni a balkáni, afrikai world music hagyományt a legmodernebb elektronikus tánczenei irányzatokkal. Így lett a szerbiai global dance- és moombahton-mozgalom vezéralakja.

 

Facebook
https://www.facebook.com/nekiton

Soundcloud
https://soundcloud.com/neki-stranac

 

A Worldstylers név két DJ-producert takar: Savages és Suefo az eklektikus zenei szcénából jött. Játszanak is mindent, ami eszükbe jut, de leginkább a downtempo, a dub, a hip-hop, a funk, és a szving keverékét, gyakran balkáni, latin és keleti fúziókban. Savages 2008-ban jelentette meg Five Finger Discount című első szólólemezét a Chameleon Recordsnál. Még ebben az évben összehozták közös projektjüket Suefóval. Rövid időn belül olyan elismert zenekarokat és producereket remixeltek, mint a colorStar, a !DelaDap, Smokey Bandits, Kid Loco, a [re:jazz], The Qualitons, legutóbb pedig a Watcha Clan.

 

Worldstylers néven eddig két EP-t jelentettek meg a görög Timewarp Music és a magyar MustBeat Records kiadásában. Jelenleg a szeptemberre várható első Worldstylers album munkálatai folynak.

 

Facebook
https://www.facebook.com/savagesysuefo

Soundcloud
https://soundcloud.com/savages

 

Az esemény támogatója a Visegrádi Alap.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak