Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál a hétvégén

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, amely a jubileum alkalmával három zenei színpaddal, gasztronómiai ínyencségekkel és a Nemzeti Agrárkamara gazdapiacával várja a vendégeket a hétvégén.

A 25 év minőség jelmondattal szerveződő ünnepi fesztivál a térség ma is élő, tradicionális borkultúrájába kalauzolja el a vendégeket. Helyi és az ország különböző borvidékeiről érkező vendégborászok, folk- és világzenei előadók, kézműves ételkészítők, kreatív sziget és gyerekprogramok várják a résztvevőket a kerület központi helyszínein – közölték a szervezők.

Az esemény megnyitóján beszédet mond a Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a fesztivál fővédnöke is.

Idén olyan neves előadók koncertjeit élvezheti a közönség, mint a Budapest Jazz Orchestra, a Mary Popkids vagy Odett és a Go Girlz. A hazai előadók mellett első ízben egy külföldi együttes, az osztrák Deladap! is helyet kapott a fellépők névsorában.

A nyarat búcsúztató, őszt köszöntő fesztivál nélkülözhetetlen része most is a szőlőáldás és nem marad el a tradicionális ünnepi felvonulás sem a bor- és pezsgőrendekkel, zenészekkel, néptáncosokkal, mazsorettekkel és szőlőkoszorús kocsival. Új elem a Nemzeti Agrárkamara piaca, ahol kézműves termékeket lehet vásárolni.

A központi programokkal párhuzamosan nyitott kapukkal várják a látogatókat a pincerendszerek, amelyeket gyalogosan, omnibusszal vagy tuk-tukkal is meg lehet közelíteni.
A jubileum alkalmából minden 25. életévét szeptemberben betöltő vagy 25. házassági évfordulóját 2014-ben ünneplő kerületi lakost egy jubileumi borospohárral és egy pohár Törley pezsgővel ajándékoznak meg a szervezők.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál részletes programja a www.pezsgoborvaros.hu honlapon érhető el.