Jazzpresszó 22. évad

Szeptember 14-én indul a Jazzpresszó huszonkettedik évada a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, a Balázs Elemér Trió koncertjével. Az évad első felében a szervezők havonta egy-egy koncertet rendeznek majd.

 

JAZZPRESSZÓ

2014. szeptember 14., 20 óra
Balázs Elemér Trió

A Balázs Elemér Trió három kiváló jazz zenész közös harmóniája. Műsorukban improvizációk és feldolgozások egyaránt helyett kapnak. Balázs Elemér – dobosként és zeneszerzőként – immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Játszott a No-Spa zenekarban, oszlopos tagja volt a Trio Midnightnak, és állandó dobosa a Creative Art Ensemble-nek. Részt vett számos nemzetközi jazzfesztiválon, többek közt Peruggiában, Marciacban, Nürnbergben, Zürichben, Münchenben, Koppenhágában, Du Maurierben, Liegeben; dolgozott Anette Lowmannel, Stepko Guttal, Zbigniew Namislowskival, Jukka Perkoval, Paolo Fresuval, Stephane Belmondoval, Steve Houbennel, Lee Konitz-cal, Art Farmerrel, Pat Metheny-vel és Al Jarreau-val.
Balázs Elemér-dob
Balázs József – zongora
Lakatos „Pecek” Krisztián – bőgő
Vendég: Zana Zoltán

 

2014. október 5., 20 óra
Muck-trió

A három zenész a magyar zenei élet emblematikus alakja. Muck Ferenc évtizedek óta élvonalbeli szaxofonos Magyarországon. Gayer Ferenc a Budapest Ragtime Band vezetője és bőgőse. Martonosi György több jazzegyüttesben szerepelt mint ütőhangszeres, a magyar zenei élet közismert személyisége. Az együttes stílusa progresszív jazz.
Muck Ferenc – szaxofon;
Gayer Ferenc – bőgő;
Martonosi György – dob

 

2014. november 9., 20 óra
Santa-Diver Trió

A Santa Diver zenéjére hatással volt a techno minimalizmusa, a marokkói gnawa transzélménye és sosem szűnő energiája, a jazz szabadsága, valamint a romantikus zenék érzékenysége és szépsége. A zenekar 2006 októbere óta ad koncerteket, többek között a Mediawave-n, az Ultrahang Fesztiválon, a Hídünnepen, a bécsi Ost-klubban, a Párizsi és Brüsszeli Magyar Intézetekben, a Gödörben, a Trafóban, a Millenárison, az A38-on, a Francia Intézetben, a Budapest Jazz Fesztiválon és a Take Five Jazz Clubban. Gyakran lépnek fel vendég szólistákkal, mint például Erik Truffaz, Laurent Blondieu, Barabás Lőrinc, Vázsonyi János vagy Bede Péter. Első lemezük Sending Ovation címmel 2009 februárjában jelent meg.
Kézdy Luca – hegedű, effektek
Szesztay Dávid – basszusgitár
Sárvári Kovács Zsolt – dob

 

2014. december 7., 20 óra
Kovács Linda trió

Kezdetekben a Koala zenekarban játszott autentikus reggae zenét, miközben megalapította saját együttesét, a Kovács Linda Quartettet. Az állandó zenekarok mellett vendégszerepelő volt a Kada, Brezo Quartet, Fritz trió zenekarokban. Kiss Erzsi oldalán a Panchan nevű együttesben is énekelt. A trióban a 2011-ben Junior Príma Díjjal is elismert Fenyvesi Márton gitáros, generációjának kiemelkedő egyénisége is játszik. Technikás gitárjátékát különleges effektekkel teszi egyedien izgalmassá. A trió harmadik tagja Dés András az egyik legkeresettebb hazai ütőhangszeres.
Kovács Linda – ének
Fenyvesi Márton – gitár
Dés András – ütőhangszerek

 

Belépő: 1000 Ft
A műsort szerkesztette és vezeti: Martonosi György dobművész
Támogató: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (Riz Levente polgármester, Petrőczy Dániel)

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak