Trilok Gurtu – Paolo Fresu – Omar Sosa közös koncertje

Október 20-án három világsztár jazz zenész hangversenyével veszi kezdetét a Get Closer formabontó koncertsorozat az Akvárium Klubban. Egyedi koncertélmény várható: a zenészek a hagyományos színpad elrendezéssel szemben egymástól elkülönülve, de egymást látva, a közönség által körbeölelt szigeteken zenélnek.
 

TRILOK GURTU Világhírű és virtuóz indiai ütőhangszeres. Nemzetközi karrierjét John McLaughlin triójában kezdte, majd a későbbiekben olyan nagyságokkal zenélt együtt, mint Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharaoh Sanders, Pat Metheny és Dave Holland. A jazzen kívül rendszeresen játszik a világzene jeles képviselőivel is, mint Salif Keita, Angelique Kidjo, Neneh Cherry, Omara Portuondo, Gilberto Gil és Zakir Hussain. Önálló projektjeinek is világhírű zenészek a vendégművészei. Koncertjein közreműködő volt Gary Moore és Annie Lennox is.

 

PAOLO FRESU Olasz jazz zenész (trombita, szárnykürt), aki zeneszerzőként is ismert. A többszörösen díjazott, nemzetközileg elismert muzsikus az elmúlt harminc évben a világ összes kontinensén fellépett különböző formációkban, 350 lemezfelvételt készített, melyből 80 az ő neve alatt jelent meg. A világ leghíresebb jazz zenészeivel dolgozott együtt különböző projektekben, olyanokkal mint Dave Holland, Kenny Wheeler, Gerry Mulligan, Bob Brookmayer, John Zorn, John Abercrombie, Ralph Towner, Enrico Rava, Richard Galliano, Michel Portal, Paul McCandless, Uri Caine, Ralph Towner, Gil Evans, Toots Thielmans, Carla Bley és Michael Nyman. Nem áll távol tőle a kísérletezés, így gyakran ötvözi a jazzt különböző egyéb zenei műfajokkal, legyen szó, nép-, kortárs-, klasszikus-, vagy akár popzenéről.

 

OMAR SOSA Kubai származású zongoraművész, zeneszerző. Zenei tanulmányait még Kubában kezdte ritmushangszereken és marimbán. Kamasz korában hangszert váltott és elkezdte zongoratanulmányait, melynek során többféle zenei hatás érte. Természetesen a tradicionális afro-kubai zene, az európai klasszikus zeneszerzők, mint Chopin, Bartók, Satie, valamint a nagy jazz klasszikusok, a példaképek, mint Thelonious Monk, Charlie Parker, Oscar Peterson, Herbie Hancock, Chick Corea és Keith Jarrett. Azóta évente több, mint 100 koncertet ad a világ különböző tájain, olyan helyeken, mint a Carnegie Hall, a Blue Note, a Barbican, vagy a Queen Elizabeth Hall.

 

(fotó: Massimo Mantovani)

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak