Robert Cray szombaton az Akvárium Klubban játszik

Robert Cray ötszörös Grammy-díjas amerikai blues gitáros és énekes ad koncertet szombaton a fővárosi Akvárium Klubban.

A georgia-i születésű Robert Cray évtizedek óta a modern blues egyik legnagyobb egyénisége, pályája tükrözi a műfaj iránti elkötelezettségét.

A blues hazájából, a déli államokból indult, látókörét a katona édesapja munkájából adódó számos költözés szélesítette. Nagy hatással volt rá George Harrison, Jimi Hendrix, BB King és Buddy Guy, belőlük kiindulva alakította ki a soul, a dzsessz, a gospel és a funk elemeit is magába foglaló muzsikáját.

Öt Grammy-díja mellett tizenötször jelölték az elismerésre, lemezeit több millió példányban vásárolták meg világszerte. Eddig tizenhét albuma jelent meg, a legismertebb az 1986-os Strong Persuader. Barátai, kollégái és tisztelői között tudhatja Eric Claptont, Keith Richardsot, John Lee Hookert.

A 61 éves amerikai zenész jelenleg is rendkívül aktív, a folyamatos lemezkészítés mellett háromfős kísérőzenekarával járja a világot. Dover Weinberggel (billentyűs hangszerek), Richard Cousinsszal (basszusgitár) és Les Falconerrel (dob) alkotott formációja aktuális turnéjával október 25-én érkezik Budapestre, ahol az Akvárium Klubban játszik.
Az estét Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs duója nyitja.
 

(Fotó: Facebook)