Így doboltok Ti! – Fekecs Ákos

Indul legújabb rovatunk, az "Így doboltok Ti!", melyben az általatok beküldött videók jelennek meg! A rovat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az ütős-dobos közösség előtt olvasóinknak, Nektek! Elsőként Fekecs Ákos videóját és bemutatkozását láthatjátok, olvashatjátok.

 

 

 

 

AZ ELŐADÓRÓL:

 

"Édesapám hobbi dobos és nagy zenerajongó. Édesanyám zongorázott, most éneket, matekot és citerát tanít. Szüleim révén tehát a zene már kisgyerekként is körülvett. Otthon a szobámban mindig állt a dob és volt lehetőségem gyakorolni, de komolyabban csak 8 évesen kezdtem vele foglalkozni. Ekkor kerültem be a győri Liszt Ferenc Zeneiskola ütő szakára.

 

Az első igazi löket általános iskolában, hetedik osztályosként ért, amikor Harangozó Sebestyén gitáros elhívott, hogy alapítsunk egy Rock zenekart. Az első próbán már megfogalmazódott bennem, hogy a zenélés az, amivel komolyabban szeretnék foglalkozni. A következő években rengeteg próba és koncert volt, melyen részt vettem.

 

A gimnázium után felvételt nyertem a Kőbányai Zenei Stúdióba. Rengeteget tanultam és nagyon sok jó zenésszel ismerkedhettem meg az iskolában töltött évek alatt. Dobtanáraim voltak: Sramkó János, Solti János, Németh Gábor.

 

Jelenlegi zenekaraim: Ős P.Box (Hard Rock), VálaszÚt (Pop-Rock), Szirota Jennifer – Somogyi Remig (Blues-Rock), Monyo Project (Cold Rock), Zanza (Blues-Funk), Move (Blues-Rock), TritonUs (Fusion Jazz) Rollin’ On Party Band

 

A gimnáziumban már szerettem volna egy zenekart, ahol saját témákat valósítunk meg. Erre viszont csak Kőbányán került sor. Az egész akkor kezdődött, amikor megismertem Tury Krisztiánt, aki négy évig osztálytársam volt Kőbányán. Az első évben nagyon összerázódtunk, mind zeneileg, mind emberileg.

 

Ő volt az első olyan zenész, akit az összes ritmus, forgatás, eltolások, felosztások, egyszóval minden érdekelt. Vele tudtuk megvalósítani az első közös ötleteket. A basszusgitárhoz évfolyamtársunkat, Domonkos Gábort, a billentyűkhöz egy már végzett Kőbányás növendéket, Marsal Ferencet hívtuk el. Sokáig a próbák csak jamelésből álltak, de szépen lassan konkretizálódtak a számötletek. Így négyen két kis koncertet adtuk.

 

Ferenc 2012 szeptemberében Németországba költözött. Helyét Enyed Károly (szintén akkori kőbányais évfolyamtársunk) vette át, akivel elkezdődtek első számuk, az Infinity felvételei. A gitár, zongora és basszusgitár sávokat a Zanza Zenekar Stúdiójában rögzítettük. Eközben a III. Dobmánia Tábor Dobversenyének I. helyezettje lettem, és nyereményem egy profi dob-hang és -képfelvétel volt a Fervill Sound Kft. jóvoltából. A nyeremény és a félkész Infinity szám összekapcsolása eredményezte a zenekar debütáló hanganyagát. A számban lévő basszusgitár szólóval pedig Gábor nevezett az Orszáczky Jackie basszusgitár versenyre, melyen II. helyezést ért el. A számot nagy érdeklődéssel fogadta a közönség. Egy nap alatt 1000-es nézettségre tett szert a Youtube-on.

 

Károly a zenei tevékenységét Kolozsváron folytatta, így ő sem maradt sokáig a zenekarban. Az ezt követő időszakban a banda trióban működött. A Stúdió 1.0-ban rögzítettük 2. számukat, a Terminátor 2 film zenéjének átdolgozását. Ezzel a stúdió tehetségkutató versenyét is megnyertük. Nyereményünk egy kislemez felvétel volt, melynek munkálatai még előttünk állnak.

 

Nem sokkal ezután sajnos Gábor is kilépett a zenekarból. Az Infinity újragondolása 3 új tagot invitált. Héjja Katalint a billentyűkhöz, Gyarmati Gábort a basszusgitárhoz és a zenekar hangzását nagyban módosító Bartók Mátét a szaxofonhoz. Ők is a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei voltak. Ebben a felállásban indultunk a székesfehérvári AlbaRegia fesztivál Jazz Tehetségkutató versenyén. Ahogy zajlottak a próbák és egyre jobban kezdett összeállni a műsor, úgy mi is egyre optimistábbak lettünk a verseny kimenetelét illetően. Az eredményhirdetés az erős mezőnyben nagy meglepetést és örömöt hozott, ugyanis megkaptuk a fődíjat és a legjobb hangszerelés címet. Megtisztelő volt mindannyiunk számára, hogy többszáz fős közönség előtt játszhattunk a nagyszínpadon, közvetlenül az eredményhirdetés után."

 

A VIDEÓRÓL:

 

"A Tátiti hanganyagát júniusban kezdtük felvenni és ezt képileg is rögzítettük. Az alapvető elképzelésünk az volt, hogy csak ennek a képanyagából dolgozunk, de végül mindenkit felvettünk zöld háttér előtt is. Még soha nem csináltunk ilyesmit, ezért el is csúsztunk a megjelenéssel, de nagyon sokat tanultunk a munkálatok alatt. A felvételek, keverés, master, vágások, mind a Zanza Stúdióban készültek Kovács Lehel keze alatt.

A nagylemez megjelenése 2015 júniusára várható."

 

Ha Te is szeretnél megjelenni az "Így doboltok Ti!" rovatban, küldd be nekünk videód linkjét az info@ritmusdepo.hu e-mail címre, vagy jelentkezz üzenetben a www.facebook.com/RitmusDepo oldalon! Az üzenet tárgyához ezt írd: "Így doboltok Ti! – jelentkezés".

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak