Így doboltok Ti! – Koltai Bálint

Koltai Bálint videójával folytatódik rovatunk, melyben az ismert osztrák basszusgitáros, Bernhard Lackner 2006-os "Those days" lemezének "You never know" című számát hallhatjátok.

 

 

AZ ELŐADÓRÓL:

"Zenei tanulmányaimat 1988-1991 között kezdtem a Vasutas Zeneiskolában Bányai Lajos bácsi keze alatt. Itt főképp a kezdetekhez szükséges alapokat és a megfelelő emberi hozzáállást kaptam meg. Ezutan a Tikva zenekarban működtem közre mint dobos és ütőhangszeres Szentkirályi György zenekarvezető és zeneszerző társaságában illetve a billentyűkön akkor György Ákos működött közre akit később Jáger Bandi váltott fel és még sokan mások. Ez a zenei világ a modernebb zsidó- klezmer és közel-keleti hangzásokat ötvözte funky és pop elemekkel, kicsit később kezdtem latin zenekarokban zenélni mint ütőhangszeres és dobos majd megalakult a Latin Perspective latin-jazz zenekar és főleg ott működtem közre mint ütőhangszeres ez kb. 1999-2003 között volt. A tagok között szerepeltek : Kardos Dani (gitár), Sebes Marci (sax), vendégzenészként Frey Gyuri (bass), Oláh Zoltán (bőgő) is eljöttek.

A Kanchi Dosh zenekarban is szerepeltem mint ütőhangszeres kb. 2002-2004 között, ez fantasztikus élmény volt, autentikus roma zenét jatszottunk 5-6 fős vokállal.
 

Jelenlegi zenekarom Shamal néven alakult meg 2 éve. Ez egy fúziós-jazz zenekar, mely először trió volt: Héjja Gyuri – zongora és Szeifert Bálint – bass tagokkal, később Bálint elfoglaltsága miatt új basszusgitárosunk lett Mihalovics Dávid. A zenekar kiegészült két fúvóssal is: Erdélyi Peti – sax és Márton Norbert – trombita. Közreműködök még Szentkirályi Gyuri Tzomet zenekaraban is mellyel az idei Zsidó Nyári Fesztiválon a Gellért Hotelben adtunk közös koncertet Gerendás Péterrel és Székhelyi Józseffel."
 

A VIDEÓRÓL:

"Szívesen dobolok play-along felvételekre (melyek alapvetően gyakorlásra szánt anyagok) ez az egyik kedvenc dalom. Gondoltam rögzítem stúdió körülmények között is."

 

 

Ha Te is szeretnél megjelenni az "Így doboltok Ti!" rovatban, küldd be nekünk videód linkjét, néhány gondolatot magadról és a videódról az info@ritmusdepo.hu e-mail címre, vagy jelentkezz üzenetben a www.facebook.com/RitmusDepo oldalon! Az üzenet tárgyához ezt írd: "Így doboltok Ti! – jelentkezés".

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak