Így doboltok Ti! – Szebelédi Zsolt

"Így doboltok Ti!" rovatunkat a P.Mobil dobosa, Szebelédi Zsolt "Szergya" beküldött videójával folytatjuk. A videóban Nemes Nagy Ágnes Lila fecske című versét hallhatjátok metál zenei világba helyezve.

 

AZ ELŐADÓRÓL:

Szebelédi Zsolt „Szergya”

"1987-ben születtem Budapesten. Becenevem Szergya.
14 éves koromban Édesapám cuccai között kutakodva kezembe került egy "Hendrix" feliratú kazetta, ami fenekestül felforgatta az addigi életemet. Innentől kezdve „csak a zene van”. Szüleim támogatása mellett egy gitáros barátommal közösen tesszük meg az első zenei lépéseket a szobámban: ő egy akusztikus gitárt nyúzva, én meg a dobot püfölve, a szomszédok nagy örömére. Az első dal, amit megtanultunk az I’m so glad volt, a Cream együttes verziójában, aminek rendkívül örültünk.
A gimi alatt Jánky Zsolttól veszek dobórákat, aki felkészít a Kőbányai Zenei Stúdióba, de előtte érettségizek ének-zenéből, a néhai Viola Edit néni szárnyai alatt, aki megszeretteti velem a népzenét és a komolyzenét. Jó pár küzdelmes zongoraóra után sikeresen érettségizem énekből, ahol tudomásom szerint az országban elsőként vizsgázhattam a Led Zeppelin Moby dick című számának dobszólójával. A gimnázium alatt fogtam le az első akkordokat akusztikus gitáron, és kezdtem el dalokat, szövegeket írni.
Felvettek a Kőbányai zenesuliba, ahol Németh Gábor lett a dobtanárom. Ez idő tájt jó pár zenekarban megfordultam. 2009-ben alapítottam meg saját bandámat, a VálaszÚt zenekart, ahol mint énekes, gitáros, dalszerző tevékenykedem. Ugyanebben az évben Németh Gábor által ismerem meg Papp Gyulát, kinek javaslatára jelentkezem a megüresedett P.Mobil dobos posztra, majd meghallgatás után nagy örömömre engem választottak."

 

A VIDEÓRÓL:

"2014 elindult Szergya névre hallgató Youtube csatornám, ahol saját számokkal, dob orientált zenékkel, feldolgozásokkal fogok jelentkezni legtöbbször vendégművészek társaságában. Lesznek sűrűn visszatérő zenèszek, de a koncepció az, hogy minél több jó muzsikussal működjek együtt, ezáltal tanulni és bemutatni a zenei világomat.
Új videómban Nemes Nagy Ágnes Lila fecske című versét dolgoztuk fel. Az ötlet onnan jött, hogy Saróka Liliána énekesnő előzőleg már megzenésítette a verset akusztikus hangszerelésben. Nagyon tetszett a szám, úgyhogy rögtön rákattantam, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni metálos köntösben. A dalban Saróka Liliána mellett Válaszutas barátaim: Móczár László gitáros és Czine Attila basszusgitáros játszanak. Dobszólóm egy gitárokon játszott ostinatora lett följátszva. Mostanában ezt a típusú szólózást jobban szeretem mint a zenei alap nélküli dobszólót.
A jövőben a zenei ötletektől és az időtől függően fogom közzétenni az újabb videókat. Most van jó pár ötletem, amit szeretnék megvalósítani. Ami már biztos, hogy a közeljövőben együtt fogok dolgozni Somogyi Remig gitárossal."

 

Linkek:

 

Ha Te is szeretnél megjelenni az "Így doboltok Ti!" rovatban, küldd be nekünk videód linkjét, néhány gondolatot magadról és a videódról az info@ritmusdepo.hu e-mail címre, vagy jelentkezz üzenetben a www.facebook.com/RitmusDepo oldalon! Az üzenet tárgyához ezt írd: "Így doboltok Ti! – jelentkezés".

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak