MAKA-ZSOMB-ROM-OM (TRIÓ+1)TET

Makkai László (dob), Zrubka Zsombor (vibrafon), Román Péter (bőgő) és Oli Mayne (vibrafon) ad könnyed tavaszi jazz koncertet a Nyitott Műhelyben március 26-án 20 órától. Belépőjegyek 1200 és 900 áron kaphatók.

…könnyed, de komolyan vett koratavaszi jazz jegyében zajlik majd a koncert, kevés zajjal, több érzelemmel, értelemmel, sok szép elemmel… (Makkai László)

 

Makkai László – dobos, zeneszerző, szövegíró, lemezkiadó. Ahogy Ő mondja: spontán hangszer megszólaltató, örömzenész, spontán zenekar alapító, zenemegszállott, jazzer. A Műhely színpadán rendszeresen szerepelt az általa alapított és vezetett Art Amíg Tart formációval.

Zrubka Zsombor – vibrafonos, autodidakta zenész. Kisgyermekként dobolni, majd bőgőzni tanult, elméleti képzést Kaltenecker Zsolttól és Binder Károlytól szerzett. Játszott a kortárs zenét és az avantgárd jazz elemeit ötvöző Pozsár Eszter zenekarában. Szerzőként és hangszeresként közreműködött Yonderboi nemzetközileg nagy sikert elért első lemezén (Shallow And Proufond). A Nyitott Műhely közönsége Eichinger Tibor quartetjében láthatta és hallhatta jó néhány alkalommal. Az utóbbi éveket külföldön töltötte.

Román Péter /King of Bass2/ a magyar jazz egyik nagy öregje. Kezdetben ütősként vált ismertté (Kovács Gyulánál végzett 1973-ban), majd bőgőre, basszusgitárra váltott. Játékára, a zenéhez való viszonyára nagy hatással volt Kruza Richárd, akit ma is mesterének tekint .Olyan legendás zenekarokban játszott, mint a Mini, az Interbrass, vagy a Berki Team. Jelenleg is több formációban muzsikál, emeljük most ki ezek közül Wahorn András csapatát, a Wahorn Airportot.

Oli Mayne, a Budapesten élő titokzatos brit vibrafonos ritkán lép színpadra. Bár külsőre udvarias és hidegvérű angol, ilyen helyzetekben felfedi igazi arcát és megállíthatatlanul tör előre a legérdekesebb hangzások felé.