Heart Of Storm – orosz rockbalett Budapesten

A csehországi ősbemutató után pár nappal érkezik Budapestre egy új, különleges rockbalett előadás, mely elsőrangú szimfonikus rockdalokat ötvöz az orosz balett legszebb hagyományaival a színpadon. A Derek Sherinian billentyűst és Gregg Bissonette dobost is a soraiban tudó Heavy Relax zenekar a Budapesti Kongresszusi Központban mutatja majd be Heart Of Storm című új lemezét, méghozzá egy tehetséges orosz koreográfus, Stas Tsoy balett társulatának előadásában. A látványos fény- és hangtechnikával kiegészülő előadásra reklámáron vásárolhatunk belépőt.

A Heart Of Storm nem csak egy zenei album, hanem egy innovatív színházi produkció is, mely egyesít egy első osztályú rockkoncertet, valamint a tehetséges és fiatal orosz koreográfus, Stas Tsoy balett társulatának produkcióját. A zenét a Heavy Relax nevű nemzetközi szimfonikus rockzenekar biztosítja, melyet 2012-ben alapította Vitavtas Norkus, Alexander Bazhenov és Alexander Semenov Moszkvában.

 

A Heart Of Storm tételeit tavaly rögzítették Derek Sherinian, a Dream Theater egykori billentyűsének vezetésével: Derek zenei igazgatóként, producerként is közreműködött, és billentyűsként is aktív szerepet vállal az együttesben. A tagok között szerepel Tony Franklin basszusgitáros, Brent Woods gitáros és Gregg Bissonette dobos is. A lemezen a meditatív hangulatú tételektől az igazi hard rock nótákig szinte mindent megtalálunk.

 

 

 

Az első osztályú zenészek koncertjét és az orosz balett legjobb hagyományait ötvöző előadás maradandó élményt ígér a minőségi szórakozásra vágyóknak. A darab Shakespeare-hez illő drámai fordulatokban gazdag: szerelem, árulás és halál egyaránt feltűnik a másfél órás történetben. A produkció újdonsága abban rejlik, hogy most először ültetik rá a táncosok által előadott, érzelmekben gazdag koreográfiát élőben elhangzó szimfonikus rockzenei kompozíciókra. A darabban nincsenek szöveges részek, így csak a néző fantáziájára van bízva, hogy a zene és a tánc együttese milyen történetet alakít benne. Itt nézhetünk meg néhány részletet:

 

 

 

Az album május 1-jén jelenik meg, ami egyben a darab ősbemutatójának napja is: a csehországi Zlínben láthatják először a Heart Of Stormot. A második előadás két nappal később, a magyar fővárosban lesz: május 3-án a Budapesti Kongresszusi Központban játszik a társulat. Az új produkciót bevezető, reklámáron nézhetjük meg, hiszen a rangos helyszín ellenére alig 1900 forintba kerül majd egy belépő.

 

Időpont: 2015. május 3., vasárnap 20 óra
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Heart Of Storm: Live Performance by Heavy Relax feat. Derek Sherininan, Tony Franklin, Brent Woods and Gregg Bissonette
Belépő: 1900 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben. Jegyek kaphatók a Ticketportal és a TEX hálózatában.

A Heavy Relax zenekar tagjai:
Derek Sherinian, zenei igazgató – billentyűs
Tony Franklin, basszusgitár
Brent Woods, gitár
Gregg Bissonette, dobok
Alex Bazhenov, szólógitár
Dmitry Pavlov, fafúvós hangszerek
Vitavtas Norkus, zeneszerző, ritmusgitár
Alexander Semenov, vezető producer

 

Kapcsolódó weboldalak: