Hard Rock Rising – Döntő

A Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands tehetségkutatójának döntője 2015. április 29-én szerdán, 20 órától veszi kezdetét a Hard Rock Cafe-ban. A korábbi elődöntőkről továbbjuttottak a Junkie Jack Flash, a The Winter Totem és a Vörös Kaktusz versenyeznek az első helyért.

2015-ben a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő HARD ROCK RISING – GLOBAL BATTLE OF THE BANDS nevű zenekari tehetségkutatóhoz. A versenyben a helyi HRC és a közönség által a jelentkezőkből kiválasztott zenekarok vehettek részt. Idén 6 együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe, amelyek közül a rendkívül szoros elődöntőket követően 3 zenekar jutott az április 29-ei döntőbe: a pécsi JUNKIE JACK FLASH, a fiatal THE WINTER TOTEM, és a közönség kedvence a VÖRÖS KAKTUSZ. A nyertes ezer dollárral lesz gazdagabb, valamint képviselheti Magyarországot a regionális fordulóban, amelynek nyertese Barcelonában jut fellépési lehetőséghez.

Még januárban hirdette meg a HRC a hazai együttesek számára a versenyt, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt (Satisfiction, Junkie Jack Flash, The Pills, The Winter Totem, Indian Joe Band) pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével álltak a közönség elé, egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A három tagú zsűri összhangzás, eredetiség és énektudás alapján adhatott pontokat a zenekaroknak.
Döntősök: Junkie Jack Flash, The Winter Totem, Vörös Kaktusz
A döntő nyertese továbbjut a regionális forulóba, ahol nemzetközi zsűri értékeli a beküldött produkciók alapján az egy régióba tartozó helyi győzteseket. Az 5 régióból, 5 regionális döntőst választanak ki, akik utaznak Barcelonába, egy utolsó, élő megmérettetésre.
A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint 60 000 néző előtt.

DÖNTŐ:
2015. április 29. szerda 20:00 ahol eldől, hogy a 3 legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában. A belépés ingyenes!
A döntőn a zsűri pontjai és a helyi közönség szavazatai összeadódnak és így alakul ki a végső sorrend!
Helyszín: Hard Rock Cafe Budapest
 

A zenekarokról további információ:

Junkie Jack Flash – www.reverbnation.com/4658578
https://www.facebook.com/junkiejackflash
The Winter Totem: – www.reverbnation.com/4643245
https://www.facebook.com/thewintertotem
Vörös Kaktusz: – http://www.reverbnation.com/1669561https://www.facebook.com/voros.kaktusz/info?tab=page_info

 

Zsűri:
Dorogi Péter (Intim Torna Illegál)
Czutor Zoltán (Belmondo)
Muraközy Péter (vezető programszervező Sziget Kft.)