Bonzo Session ”We’re gonna groove”

Minden idők egyik legnagyobb hatású dobosa, John Henry Bonham "Bonzo" születésének 67. évfordulója alkalmából nagyszabású koncertet és kisebb dobos találkozót szervez 2015. május 29-én a G3 Klubban Tatai Tamás dobos és a veszprémi Zep Session együttes.

BONZO SESSION ”We’re gonna groove” Led Zeppelin Seance

G3 Klub, Budapest (G3 Rendezvényközpont, Király utca 8-10.)

2015. május 29.

 

Minden idők egyik legnagyobb hatású dobosa, John Henry Bonham – avagy ismertebb (bece)nevén Bonzo – születésének 67. évfordulója alkalmából nagyszabású koncertre és kisebb dobos találkozóra kerül sor 2015. május 29-én a G3 Klubban. A koncert kitalálója és szervezője Tatai Tamás és a veszprémi Zep Session együttes, akik 20 éve ápolják a Led Zeppelin fantasztikus zenei örökségét hazánkban és a határokon túl is.
 

A ”We’re Gonna Groove” – BONZO SESSION azonban nem egy hagyományos LZ tribute műsor, hanem valami egészen más. Tatai Tamás dobos Bonham egyik legnagyobb magyarországi követőjeként olyan ütős kollégáit kérte fel, hogy vele együtt idézzék meg a legendás ritmusokat és szólókat, akik maguk is az 1980-ban elhunyt dobos-ikon rajongói, és akiknek a játékára nagy hatást gyakorolt a Zeppelin zenészének egyedülálló stílusa.

 

Saját maguk által szerkesztett 5-6 számos blokkokban lépnek színpadra a dobos vendégek, akik így bemutathatják a közönségnek, őket mivel is fogta meg leginkább Bonzo: az akkoriban mindenkiénél súlyosabb hangzásával és keményebb játékával, vagy éppen a zúzós alapok közé csempészett technikai finomságokkal, netán az invenciózus páratlan ritmusokkal vagy sajátos lüktetésű groove-okkal, vagy pedig a legendás szólókkal, melyek során gyakran puszta kézzel is ütötte dobjait.

 

A fellépő vendégek között találjuk Hirlemann Bertalant, aki olyan nagy múltú hazai produkciókban szerzett nevet magának, mint az Edda, a Bikini vagy a Beatrice, de a Coda zenekarban gyakran volt alkalma Zeppelint is játszani. Színpadra lép Bánfalvi Sanyi is, aki kőkemény játékával a magyar metal szcéna egyik legelismertebb dobosa lett, olyan csapatokban alapozva, mint a Neck Sprain, de közben a koncertezés legnagyobb hazai magasságait is megismerhette Kovács Ákos országos turnéin. A harmadik ütős vendég Hohl Árpád, aki pedig többek közt a Hollywoodoo zenekar tagjaként ízlelhette meg a sikert. De ne feledkezzünk meg az est megálmodójáról, Tatai Tamásról sem, aki pedig a néhai Deep Purple orgonista, Jon Lord oldalán járhatta a világot a Mester szimfonikus rock produkcióiban, melyek során Lord egyik kedvenc dobosává vált. Tomi is előadja 5-6 számos szettjét, illetve egy dal erejéig a fiatal tehetségnek, 13 éves fiának, Leónak is átadja a verőket.

 

Ezen a koncerten a dobok állnak majd a középpontban, természetesen a szintén egyedülálló Jimmy Page, John Paul Jones és Robert Plant „helyére” is érkeznek magyar muzsikusok. Gitáron és basszusgitáron a Zep Session tagjai, Nagy Gergely és Cseh Balázs játszanak, a mikrofonnál a zenekar állandó vendége, Scholtz Attila (Cry Free) áll, billentyűkön pedig az est meghívott vendége, Tóth Attila (ex-Keep Floyding) közreműködik majd.

 

A dobok szerelmeseit, valamint a Led Zeppelin és John Bonham rajongóit egyaránt várják a szervezők és a fellépők a G3 Klubba, 2015. május 29-én. Jegyek elővételben kaphatók kedvezményes áron.