Antonio Sanchez & Migration

Antonio Sanchez első alkalommal ad koncertet Magyarországon Migration nevű kvartettjével, november 21-én, a Trafóban. A négyszeres Grammy-díjas dobos legújabb, aktuális sikere a négy Oscart nyert Birdman című filmhez köthető: zeneszerzői munkájáért Golden Globe és BAFTA jelölést is kapott a legjobb filmzene kategóriában.

A négyszeres Grammy díjas Antonio Sanchez new yorki jazzdobos-zeneszerző a legutóbb Pat Metheny zenekarával járt Budapesten 2014-ben, de ez lesz az első alkalom, hogy Migraton nevű kvartettjével ad koncertet Magyarországon. Tulajdonképpen minden említésre méltó jazzóriással szerepelt már együtt lemezen (Brad Mehldau, John Scofield, Joe Lovano, Chick Corea, Chris Potter, Avishai Cohen stb.), de legaktuálisabb sikere mindenképp az, hogy ő szerezte és játszotta fel a zenéjét az Iñarritu által rendezett kultfilmnek, a négyszeres Oscar díjas Birdman-nek, mely munkájáért nem mellesleg Golden Globe és BAFTA jelölést is kapott a legjobb filmzene kategóriában. Így nem is meglepő, hogy a koncerten egy rövid Birdman inspirációt is hallhatunk majd tőle szólóban.

A Migration kvartettben zenésztársai a brooklyni új generáció két üstököse, a downtown köreivel (David Binney, Dan Weiss, Rudesh Mahanthappa) gyakran együtt játszó John Escreet zongorista és Matt Brewer bőgős, valamint a náluk valamivel idősebb Seamus Blake tenoros, aki egyébként a Grammy díjas Mingus Big Band oszlopos tagja.

Birdman-filmrajongóknak és post-bop imádóknak kihagyhatatlan este!

Antonio Sanchez – dob
Seamus Blake – tenorszaxofon
John Escreet – zongora
Matt Brewer – bőgő