Szerdán kezdődik a Budapest Folk Fest

Szerdától vasárnapig tart a Budapest Folk Fest; idén hat helyszínen rendezi meg a Fonó a nép- és világzene fővárosi ünnepét. „A folk nem csak hagyományőrzés, múzeumi látnivaló, hanem az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik.” – vallják a szervezők. Idén Mohammad Reza Mortazavi iráni ütővirtuóz, a remek cseh Tara Fuki és a lengyel világzenei együttes, a Muzykanci lesznek a külföldi meghívottak olyan hazai legendák mellett, mint a Muzsikás, Lajkó Félix, a Romano Drom, a Söndörgő vagy a Kerekes Band.

A Fonóban, az A38 hajón, a Kobuci Kertben, a Hagyományok Házában, és – a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozójának világzenei és folkszínpadát biztosítva – a Nagytétényi kastélyban és a Budatétényi Rozáriumban zajlanak a koncertek, ez utóbbi helyszínen remek kárpát-medencei borászatok kóstolóival együtt.

 

A Budapest Folk Festre jegyek kaphatók a jegy.hu és a fono.hu, valamint a helyszínek weboldalain. Személyesen a helyszíneken a koncertek előtt és az Interticket jegyirodáiban országosan.

 

További információ a programokról: www.fono.hu