Tizenöt zenekar ad koncertet Lamantin Jazz Fesztiválon Szombathelyen

Egy hét alatt tizenöt zenekar ad koncertet az idei Lamantin Jazz Fesztiválon, amelyet Szombathelyen rendeznek meg június 21-27. között – jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon a szervezők. Idén nyáron a tábor sztárvendége lesz David Friedman vibrafonos is.

Tímár Péter főszervező elmondta: a szombathelyi Improvizatív Zeneműhely Egyesület idén 16-ik alkalommal rendezi meg a fesztivált, amelyhez egyedülálló módon tizenharmadik éve improvizatív tábor is kapcsolódik. A tábornak idén több mint száz hallgatója lesz, tanári karát a hazai dzsesszoktatás vezető személyiségei alkotják, mesterkurzusait pedig nemzetközi hírű zenészek vezetik.

Hozzáfűzte, a fesztiválra a magyar dzsessz nagyjai mellett nemzetközi sztárokat is meghívtak: idén az amerikai David Friedman, a vibrafon mestere is fellép a rendezvényen, és koncertet ad Bert Boeren, az Európa-szerte ismert holland harsonás is.

Június 25., csütörtök lesz a Lamantin hagyományos blues napja, olyan fellépőkkel, mint a Tátrai Trend és az európai blues "fenegyerekének" tartott brit Ian Siegal.

A korábbiaktól eltérően ebben az évben a koncerteket nem a főtéren felállított sátorban, hanem három különböző helyszínen, a Weöres Sándor Színház Krúrdy Klubjában, a kiváló akusztikájú Bartók Teremben és a Café Móló étteremben tartják. Az előzenekarok az improvizációs tábor diákjaiból alakuló alkalmi zenekarok lesznek, de esténként az úgynevezett jam-sessionok alkalmával is egy színpadon, együtt zenélnek majd a kezdők, tanáraik és a világhírű zenészek.

A fesztivál szervezői az egy hét során ötezer résztevőre számítanak.
 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak