A Djabe ismét Steve Hackettel, a Genesis gitárosával turnézik

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Djabe zenekar 2015-ben ismét a Genesis (Peter Gabriel, Phil Collins) legendás gitárosával, Steve Hackett-tel turnézik. Együttműködésük egy közös lemezfelvétellel kezdődött 2003-ban, azóta rendszeresen játszanak egymás lemezein, 2007 óta pedig koncerteznek, turnéznak is együtt.

A Djabe zenekar a hazai Jazz/World fusion műfaj első számú képviselője. Több mint 40 kiadványuk jelent meg eddigi 20 éves működésük alatt. Birtokosai a MAHASZ Arany Zsiráf (Fonogram) díjának, eMeRTon díjasok, megkapták a nemzetközi PRince Award elismerést, valamint jelölték a zenekart Los Angelesben Surround Music Awardra is.

A Djabe a legtöbbet külföldön koncertező magyar fúziós zenekar. Eddig 42 országban léptek fel, általában kirobbanó sikerrel. Világszerte népes rajongó táboruk van.

Steve Hackett a Genesis tagjaként több százmillió eladott lemezzel büszkélkedhet, de szóló pályafutása is töretlenül sikeres mind a mai napig. Ezért is különleges ez a kapcsolat a magyar zenészekkel, akikről egyszer azt nyilatkozta: „A legjobb zenekar, akikkel valaha játszottam.” Ez a pozitív tapasztalat készteti őt arra, hogy évente pár hetet együtt töltsön a Djabe zenekarral, színpadon és stúdióban egyaránt.

Az Égerházi Attila és Barabás Tamás vezette formáció minden évben lebonyolít egy rövid turnét Steve Hackett-tel. Ázsia és Európa kiemelkedő fesztiváljain, nemegyszer 15.000 ember előtt léptek fel, tomboló sikerrel. Idén júliusban és augusztusban több koncertet is adnak Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban.

Ennek a sorozatnak a nyitókoncertje lesz Budapesten a Budapest Jazz Clubban rendezendő koncert július 31-én. Augusztus 2-án Debrecenbe látogat a formáció, melynek tagjai: Steve Hackett – gitár, ének; Banai Szilárd – dobok; Barabás Tamás – basszusgitár; Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek; Kovács Ferenc – trombita, hegedű, ének; Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek.

A Djabe special guest Steve Hackett zenekar műsorában klasszikus Genesis (Firth of Fifth, Los Endos, In that Quiet Earth), Djabe (Dark Soup, Take A Deep Breath, Distant Dance, Angklung, és a Forward album számai) valamint Steve Hackett (The Steppes, Ace of Wands, Last Train to Istanbul) darabok szerepelnek.

 

 

A Djabe special guest Steve Hackett fellépései Magyarországon 2015-ben:

 

Július 31.
Budapest Jazzklub, este 8 óra.
1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.
Jegyek a jegymester.hu oldalon rendelhetők, valamint a helyszínen kaphatók.

 

Augusztus 2.
SIKK Klub, este 8 óra
4029 Debrecen, Domb u. 1.
Jegyek a helyszínen kaphatók.

 

További információ:
www.djabe.hu