Womex – Bejelentették a világzenei expón bemutatkozó fellépők második körét

Tizennégy fellépővel bővült az októberi budapesti Womex (World Music Expo) előadóinak listája. A nemzetközi zsűri által kiválasztott fellépők második körét szerdán hozták nyilvánosságra a szervezők.

A bejutókat a Womex héttagú nemzetközi zsűrije választotta ki a több mint ezer pályázó közül. A nyár folyamán a névsor folyamatosan új előadókkal bővül. A most bejelentett tizennégy és az előző körben nyilvánosságra hozott tizenkilenc zenekar a hivatalos koncertprogram részeként már biztosan bemutatkozhat Budapesten, az őszi világzenei vásáron – közölte a budapesti rendezvény házigazdája, a Hangvető szerdán.

A most bejelentett fellépők négy földrész 16 országát és a világzene számos irányzatát képviselik a tradicionális folktól a dzsesszen át az elektronikus zenéig, a nemzetközileg jól ismert előadóktól, mint a nigeri Mamar Kassey, a feltörekvő előadókig, mint az indiai-francia Tritha Electric.

A 14 bejelentett produkció a következő: Martin Lubenov’s Jazzta Prasta (Bulgaria/Ausztria/Olaszország), Rancho Aparte Chirimia (Kolumbia), Sarabi (Kenya), Tamer Abu Ghazaleh (Palesztína), Tritha Electric (India/Franciaország), Wu Man (Kína/USA), Zoufris Maracas (Franciaország), A-Wa (Izrael), Ana Tijoux (Chile/Franciaország), Blick Bassy (Kamerun/Franciaország), Dom Flemons (USA), Germán López (Spanyolország), Karolina Cicha & Bart Palyga (Lengyelország), Mamar Kassey (Niger).

A Womex showcase fesztiválján összesen több mint 60 előadás szerepel majd a világ minden tájáról, amely így nem csak a világzene legfontosabb szakmai seregszemléje évről évre, hanem a hagyomány és az innováció, a kulturális örökség és a sokszínűség ünnepe is egyben – hangsúlyozzák a közleményben.

A legjelentősebb világzenei esemény Budapest három rangos kulturális intézményében zajlik október 21-től 25-ig. Az idei Womex házigazdája a Hangvető, szakmai partnere a szervezésben a Müpa, amely az esti koncertek helyszíne. A Bálna biztosít teret a szakmai vásár és a konferenciák számára, az A38 hajó pedig az éjszakai dj-programnak ad helyet. Az eseményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 327,2 millió forint összegű támogatásával sikerült Magyarországra hozni. A Womex fő médiatámogatója az MTVA.

A program további részleteit a nyár folyamán fokozatosan jelentik be a szervezők, köztük a kelet-európai előadóknak fenntartott színpad fellépőit, a megnyitó programját, az életműdíjas kilétét, a DJ Summit fellépőinek névsorát és a szakmai konferencia előadásainak listáját.

A Hangvető közleménye kitért arra is, hogy az első közép-kelet-európai Womexre regisztrálók száma 10 százalékkal több, mint a tavalyi világzenei expó esetében volt ugyanebben az időszakban.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak