Alba Regia Feszt – Dzsesszfesztivál hétfőtől Székesfehérváron

A magyar dzsessz, soul és funk legjobbjai mellett olyan dzsesszzenekarok lépnek színpadra hétfőtől a székesfehérvári az Alba Regia Feszten, mint az Electro Deluxe és az Eric Essix’s Move Trio.

Az augusztus 3. és 5. között, három helyszínen zajló fesztivál koncertjei ingyenesen látogathatók.

A Zichy Liget nagyszínpadán az alabamai Eric Essix’s Move Trio koncertjére várják a dzsessz kedvelőit, de itt lépnek fel a hazai zenei élet olyan előadói is, mint a Pribojszki Mátyás Band, a Hot Jazz Band vagy a Peet Project.

Az Alba Regia Feszt idén is kínál zenei különlegességet: a francia Electro Deluxe hétfőn a Hotel Magyar Király előtti téren varázsolja el egyedülálló soul-funk hangzásvilágával a közönséget.
A Szent István Király Múzeum hangulatos kertjében fellép többek között a Pozsár Trio, a Loop Doctors, a Balázs Elemér Group és a Borbély Műhely.

A város 1967-től csaknem húsz éven át adott otthont az Alba Regia Jazz Fesztiválnak. A fesztivált 2014-ben szervezte meg ismét Mits Gergő, a Kodolányi János Főiskola művészeti tanszékének vezetője és Vörös Tamás, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója. A tavalyi évben mások mellett Biréli Lagrene, a Dirty Loops és Richard Bona lépett fel Székesfehérváron, idén pedig Dominique Di Piazza és Kim Plainfield nyitotta a programsorozatot, amely a nyári fesztivál mellett tavaszi és őszi koncerteket is kínál.