A Meinl Drum Festival 20.000 eurót karitatív célokra fordít

A Meinl büszkén jelenti be, hogy a 2015-ös Meinl Drum Festival teljes jegybevételét és az önkéntes hozzájárulásokból befolyó összeget, összesen 20.000 eurót két karitatív szervezetnek adományozta.

10.000 euró értékű percussion hangszer adományt kapott a panamai Danilo Perez Alapítvány. Ez a szervezet ösztöndíjjal támogat olyan szociálisan hátrányos helyzetű tehetséges gyermekeket és fiatalokat, akik saját erőből nem tudják a zenei képzésüket finanszírozni.

 

Az adomány másik felét, szintén 10.000 euró értékű Meinl percussion hangszereket kapott Magyarországon a fóti Károlyi István Gyermekközpont. Az intézet oktatási programjában kiemelt szerepet tölt be a zeneterápia, melynek keretében fizikailag vagy mentálisan sérült gyerekek fejlesztésére is sor kerül.

"Köszönjük a nagylelkű felajánlásukat." – mondja a zenei foglalkozásokat vezető Abou-Chacra Regina. "Nehéz szavakban kifejezni mit éreztünk amikor megtudtuk, hogy milyen csodálatos hangszereket fogunk kapni. Az Önök adománya amellett hogy hatalmas segítséget jelent a mindennapi munkánkban, rengeteg új inspirációt is adott nekünk, hogy a jövőben mégtöbb energiával és erőfeszítéssel dolgozzunk."

 

A Meinl fesztivál koordinátora Norbert Saemann köszönetét fejezi ki mindenkinek aki részt vett az idei fesztiválon. "Az Önök támogatása nélkül nem lett volna lehetséges hogy ez a csodálatos adományozás megvalósuljon."