WOMEX 2015

Az október 21-i nyitó és a 25-i zárókoncert között csütörtöktől szombatig három intenzív napba sűrítve (éjszakákba nyúlóan is!) közel ötven előadáson láthatók és hallhatók a világzene aktuálisan legizgalmasabb, feltörekvő előadói. Ez lesz a WOMEX, a 21. World Music Expo, a népzenei és világzenei műfaj első számú nemzetközi eseménye, amelynek rendezési jogát idén – 22 más országbeli pályázó előtt – a magyar Hangvető nyerte el.

A rendezvénysorozat keretében több mint kilencven országból összesen 450 zenész lép színpadra.

 

A koncertek helyszíne a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, a Fesztivál Színház, a Müpa épülete mellett felállított hatalmas sátor A és B színpada, a Müpa Átrium színpada, valamint az A38 Hajó.

 

Az egy-egy napon tizenötnél is több előadást magában foglaló zártkörű esemény 4000 Ft-os napi belépőkkel vagy háromnapos belépővel látogatható. A részletes program elérhető honlapunkon, ahol napi vagy háromnapos belépők is válthatók.

 

A WOMEX nyitókoncertjét 2015. október 21-én 20.30 és 22 óra között honlapunkon Müpa Live Webcast keretében is követhetik az érdeklődők. A zárókoncertet október 25-én 20 órakor a WOMEX idei életmű-díjasa, a szenegáli Cheikh Lô és zenekara adja, amelyre önálló koncertjegyek válthatók.

A Müpa a WOMEX idején rendkívüli nyitvatartással várja az érdeklődőket.