Steve Gadd Band a Müpában

Steve Gadd hetvenéves, és e jeles évfordulót világ körüli turnéval ünnepli zenésztársaival. A jazz- és popvilág évtizedek óta egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa 2013-ban alakult együttesével második, 70 Strong című albumát mutatja be a Müpában november 13-án.

 

A közönség soraiban biztosan lesznek olyanok, akik Eric Clapton, mások épp Paul Simon, esetleg James Taylor, Kate Bush, a Brecker Brothers, Chick Corea vagy a Steely Dan zenekar felvételeit hallgatva szerették meg Gadd összetéveszthetetlen lüktetésű, stílusos játékát.

 

Akik most hallják először, megkapják vele a jazz és a könnyűzene történetének egy fejezetét, hiszen nemcsak ő, hanem társai is dolgoztak mindenkivel, aki számít. Michael Landau pengetett Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchell-lel. Larry Goldings erősítette Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield és David Sanborn zenekarát, s a De La Soul, Tracy Chapman és Melody Gardot is alkalmazta a Hammond-mestert. Walt Fowler trombitajátéka Frank Zappa, Ray Charles és a Toto produkcióit gazdagította, sőt további színeket kölcsönzött például az Inception, az X-Men és A Karib-tenger kalózai című filmeknek. A korelnök, Jimmy Johnson James Taylor, Allan Holdsworth és Lee Ritenour társaként, illetve az egyik első öthúros basszusgitár kifejlesztőjeként szerzett érdemeket.

Gadd elmondása szerint Gadditude című első lemezükhöz képest a 70 Strongon még feljebb helyezték a lécet, a legkülönbözőbb stílusok jelennek meg zenéjükben, amelynek természetesen a pillanat szülte megoldások adják a lelkét.

 

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1620245291526660