Dupla Amadinda-Presser koncert szilveszterkor

A nagy érdeklődésre való tekintettel dupla szilveszteri koncertet tart az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor. A produkciót – amelynek idén Rúzsa Magdi a vendége – 19 órától és 22 óra 45 perctől is bemutatják december 31-én a Zeneakadémia nagytermében.

Immár tizenötödik alkalommal tart közös szilveszteri koncertet az Amadinda és Presser Gábor. A műsor első részében a hagyományokhoz híven klasszikus műveket fognak eljátszani a zenekar repertoárjából, az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje tölti ki.

 

Már az újévben egy Strauss-polkával folytatják, majd az egyedi produkciók következnek Presser Gábor és Rúzsa Magdi közreműködésével. A számos ütőhangszerrel és zongorával kísért "zenevonat" végül az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal fejeződik be.

 

"Számos dal csak ezeken a szilveszteri alkalmakon hangzik el, a produkciók egyediek, megismételhetetlenek. Az elmúlt másfél évtizedben kialakult renden nem tervezünk változtatni, a közönség megszokta ezt és szereti a műsorstratégiát" – fogalmazott korábban Rácz Zoltán, az Amadinda vezetője.

 

A koncerten eljátsszák Presser Gábor és Rúzsa Magdi vidéki helyszíneken közösen zajló Angyal mellettem című turnéja néhány dalát is.

 

Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor együttműködése több mint negyedszázados, először 1989-ben a Zeneakadémián a Drum Street Blues bemutatója alkalmából léptek együtt színpadra. A darabot Presser Gábor kifejezetten az ütőegyüttesnek komponálta. 1992-ben az Amadinda, az LGT és a Trio Stendhal közös lemezt készített Zörr címmel.

 

Az elmúlt években számos vendég lépett fel az Amadinda-Presser szilvesztereken, közöttük volt 2005-ben Marton Éva, 2013-ban Falusi Mariann vagy tavaly Karácsony János.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak